Cro-Mags – From the Grave

Ik val hier gewoon even letterlijk van de stoel. Wrijf nog maar even een keer in je ogen, laat je even in je arm knijpen en ontdek: Ja, het is heus! Fucking Cro-Mags heeft nieuw materiaal. Ik dacht dat de heer Flannagan druk was met ex-bandleden bijten en neersteken. Blijkt hij tussendoor tijd te hebben gevonden om een EP uit te brengen met de band. Sterker nog, eerder dit jaar kwam er ook al een EP uit blijkbaar. Harley Flanagan heeft bovendien sinds dit jaar de volledige rechten van de bandnaam Cro-Mags in handen. De andere jongens (waaronder John Joseph) zijn veroordeeld tot de naam Cro-Mags JM. Ik stel voor om beide bands op hetzelfde podium te laten spelen, na elkaar. Dubbel zo veel plezier toch?

From the Grave start het feest met een typische beatdown riff. Het ligt bovendien in het verlengde van het solowerk van de excentrieke Harley Flanagan. Het nummer klinkt als een variatie op No-Ones Victim of een verlengstuk van het midtempo The Only One. Vocaal is het nog steeds indrukwekkend, helemaal omdat samen met Phill Campbell (ex-Motörhead inderdaad) wordt gezongen. Beter dan dit wordt het toch niet?! De rock & roll ligt er wat zwaarder op ditmaal. De crossmotor is vervangen door een Harley Davidson, zeg maar. PTSD startend met strakke d-beat drums en een soort Morbid Angel aanvang. Drummer Garry ‘G-Man’ Sullivan speelt alsof hij nog in de bloei van zijn jeugd zit. Between Wars is een meer dan vijf minuten durend melancholisch stuk dat dreigend eindigt.

Natuurlijk eindigt het dreigend, want we willen meer! Kom maar door Cro-Mags. Opgestaan uit het graf en in prima vorm, zo zie ik het graag. Tipje van de sluier: het album staat gepland voor 2020.

Label:

Victory Records, 2019

Tracklisting:

  1. From the Grave
  2. PTSD
  3. Between Wars (Instrumental)

Line-Up:

  • Harley Flanagan – Vocalen, Basgitaar
  • Gabby Abularach – Gitaar
  • Rocky George – Gitaar
  • Garry ‘G-Man’ Sullivan – Drums

Links: