Critical Solution – Sleepwalker

Critical Solution – Sleepwalker
Punishment 18 Records, 2016

Het Noorse Critical Solution komt na een tweetal EP’s en langspeler Evil Never Dies nu met een tweede langspeler, Sleepwalker genaamd. Sleepwalker vertelt het verhaal van Elliot, die op een ochtend wakker wordt en er achter komt dat hij, aangezet door een stem in zijn hoofd, een gruwelijke moord heeft gepleegd.

Elementen van horrorverhalen combineren met metal, dat kennen we natuurlijk al van Mercyful Fate. Liefhebbers van die band willen Sleepwalker zeker enkele luisterbeurten geven. Hoewel ze een iets vriendelijker geluid brengen heeft de thrash van Critical Solution zeker wel raakvlakken met de Deense legende. Beide bands weten een goed verhaal te vertellen met hun muziek en beide bands weten ook goed de spanning van het verhaal over te brengen op de luisteraar. De tempowisselingen en toegevoegde effecten creëren soms een spookachtige sfeer en soms juist een agressieve sfeer. De momenten dat Elliot een moord pleegt, voel je ook dat het gebeurt, hetzelfde geldt voor de strijd tussen Elliot en de stem in zijn hoofd. Als luisteraar wordt je meegenomen in de strijd tussen goed en kwaad.

Het gevaar van een dergelijk concept ligt erin dat vaak teveel de nadruk op het verhaal komt te liggen en zodoende de muziek minder belangrijk wordt. Critical Solution heeft op Sleepwalker een uitstekende mix gevonden tussen de muziek en het verhaal. De muziek zit al zo goed in elkaar, dat gastoptredens van Mika Lagren (Grave) en het duo Denner/Sherman niet eens opvallen. Liefhebbers van een lekker portie horror-thrash doen er goed aan dit album eens te beluisteren.

Tracklisting:
Critical Solution - Sleepwalker

 1. The Curse
 2. Sleepwalker
 3. Welcome To Your Nightmare
 4. Blood Stained Hands
 5. Murder In The Night
 6. Evidence Of Things Unseen
 7. Lt. Elliot (ft. Mika Lagren)
 8. Dear Mother
 9. The Dead Lament
 10. Back From The Grave (ft. Denner & Shermann)

Line-up:

 • Christer Slettebø – Zang
 • Bjørnar Grøsfjell – Gitaar
 • Eidmund Grøsfjell – Bas
 • Egil Mydland – Drums

Links: