Critical Solution – Barbara The Witch

De Noorse horror-thrashers Critical Solution brengen, een jaar na Sleepwalker, opnieuw een horrorverhaal, gecombineerd met een lekker portie thrash. Het verhaal gaat ditmaal over Barbara The Witch. Shockrocklegende Arthur Brown vertelt ons zo nu en dan een stukje van het verhaal en doet dat meer dan verdienstelijk. Zijn gesproken stukken brengen het verhaal meer tot leven. Zijn bijdrage als de heks op de brandstapel terecht komt, is erg leuk gedaan.

Het verhaal dat verteld wordt is, hoewel prima uitgevoerd, weinig origineel te noemen. Mensen worden vermoord, heks krijgt de schuld en wordt op de brandstapel geplaatst. Opnieuw worden er mensen vermoord en de heks blijkt nog te leven. Net als op het vorige album, Sleepwalker, zijn de gebeurtenissen op muzikaal gebied goed te volgen. De band weet weer een lekker spannend sfeertje te creëren

Als bonus krijgen we nog een tweede schijfje, waar we een vijftal covers op aantreffen. Soms zijn het niet de meest voor de hand liggende covers en dat spreekt in het voordeel van de band. Weinig mensen zullen, als ze een nummer van OZZY Osbourne opnoemen, direct aan Let It Die denken, bijvoorbeeld. Wat weer niet in het voordeel van de band spreekt, is de uitvoering van de nummers. Ze klinken teveel als het origineel, zonder dat Critical Solution er zijn eigen stempel op weet te drukken.

Critical Solution bewijst met Barbara The Witch dat het heel goed is in het vertellen van verhalen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of de band dit ook kan in een enkel nummer, in plaats van een compleet album? Voorlopig kunnen we ons weer vermaken met een krap uur aan griezelverhaal en is het erg leuk om ‘The God Of Hellfire’ weer eens te horen.

Score:

80/100

Label:

Crime Records, 2017

Tracklist:

 1. Natas Fo Live
 2. The Village
 3. Barbara the Witch
 4. Red Hooded Devils
 5. Peter Crow
 6. The Burning Pyre
 7. End of the Beginning
 8. The Headless Horsemen
 9. Officer Green
 10. A Lady in White
 11. Return of the Witch
 12. Into the Abyss

CD 2 – Bonus disc – “Covers From Hell”

 1. Locked up in Snow (King Diamond’s Black Rose cover)
 2. Let it Die (Ozzy Osbourne cover)
 3. Killed by Death (Motörhead cover feat. Whitfield Crane/LaRocque)
 4. Iron Man (Black Sabbath cover)
 5. Speed King (Deep Purple cover)
 6. Gypsy (Uriah Heep cover feat. Snowy Shaw)

Line-Up:

 • Christer Slettebø – Zang, Gitaar
 • Egil Mydland – Drums
 • Eimund Grøsfjell – Bas
 • Bjørnar Grøsfjell – Gitaar

Links:

Bewaren