Crime Scene – Overcome

Crime Scene – Overcome
Eigen beheer, 2009

Crime Scene is een Australische hardcore band die met dit plaatje, getiteld Overcome, probeert een plaats te krijgen in de stampvolle scene.

Ik durf niet te gokken of ze zullen slagen in hun opzet, want daarvoor zijn er nog net te veel negatieve kantjes aan de muziek. Om te beginnen is er de erg doffe productie. De drums klinken net iets te blikkerig en de gitaren niet vol genoeg. Ook de zanger klinkt net te dof, waardoor het geheel klinkt alsof er een dikke laag stof op je trommelvliezen ligt. Zelfs na het kuisen der heilige gehoororganen blijft het geluid helaas hetzelfde, dus de schuld ligt echt niet bij uw reviewer. Toch is er nog een erg positief punt, namelijk dat deze mannen wél weten hoe ze goede hardcoresongs schrijven, inclusief singalong (of gang shout, u mag kiezen) en breakdowns die nog vetter zijn dan het haar van mijn oud-leerkracht filosofie. Daardoor weet je gewoon dat dit live bakken zand zal doen opwaaien.

Een erg lekker schijfje dus, helaas wordt het luisterplezier ietwat bedorven door de mindere productie. Mensen die zich hier niet aan storen (zoals ik) zullen hier zeker van genieten.

Tracklisting:

  Crime Scene - Overcome frontcover

 1. Betrayal
 2. I Hate You
 3. Self Made Scumbag
 4. Smoke This
 5. Piece By Piece
 6. Lockdown
 7. Overcome

Line-up:

 • Laif – zang
 • Dane – gitaar
 • Messo – drum
 • Riley – gitaar
 • John – bas

Links: