Crematory – Unbroken

De nieuwe Crematory, iemand moet het doen. Misschien een beetje een ongelukkige manier om een review te beginnen, maar dat is werkelijk het gevoel dat deze Duitse industrialband op me nalaat na de laatste platen. Niet dat deze Duitsers ooit écht buitengewoon werk gepresenteerd hebben, maar ik kon de oudere platen wel waarderen in hun tijdskader en ook een plaat van de nieuwere lichting zoals Antiserum kwam goed binnen. Op de vijftiende plaat is er vooral op vocaal vlak wat vernieuwing gebracht met zanger/gitarist Connie Andreszka (Circle of Pain, Cabal en heel wat andere bands).

 

Niet dat het echt veel uitmaakt, al klinkt opener Unbroken toch net iets gewelddadiger dan we van de band gewend zijn. Na enkele minuten luisteren wordt het echter duidelijk dat deze Duitsers nog steeds hun fletse grooves eindeloos herhalen en zich nog steeds richten op belachelijke teksten. Toch is het niet allemaal kommer en kwel op deze plaat. Er staan dansbare en groovy nummers op zoals Awaits Me, Behind The WallMy Dreams Have DiedBroken Heroes en Abduction. Zet je die tracks na elkaar op dan merk je echter dat de nummers vrij inwisselbaar zijn, met uitzondering van de knappe cleane vocalen die nog steeds opduiken. Afsluiter Like The Tides waarbij eens een pianonummer gebracht wordt met warme zanglijnen, laat horen dat het ook zo kan.

Als dat de betere nummers van de plaat zijn, dan kan je je al afvragen wat de andere tracks inhouden. Voor fans van de band blijft het goede nieuws komen. Deze plaat past perfect in je verzameling van deze band. Voor de overgrote rest van de luisteraars van dit genre: je gaat je opnieuw erg vervelen bij deze release. Dat zou toch anders mogen na zo’n lange carrière.

Score:

60/100

Label:

Napalm Records, 2020

Tracklisting:

 1. Unbroken
 2. Awaits Me
 3. Rise and Fall
 4. Behind The Wall
 5. The Kingdom
 6. Inside My Heart
 7. The Downfall
 8. My Dreams Have Died
 9. I Am
 10. Broken Heroes
 11. A Piece of Time
 12. Voices
 13. Abduction
 14. As Darkness Calls
 15. Like The Tides

Line-up:

 • Markus Jüllich – Drums
 • Felix – Zang
 • Katrin Jüllich – Synth, samples
 • Rolf Munkes – Gitaar
 • Jason Matthias – Bas
 • Connie Andreszka – Gitaar, zang

Links: