Craar – In Solitary Minds

Craar – In Solitary Minds

Eigen Beheer, 2013

Het is altijd goed om te zien dat er nog bands zijn die wat moois van een promo proberen te maken in een tijd waarin bijna alles digitaal verspreid wordt. Een mooie digipack en twee velletjes met degelijke informatie is hetgeen deze Belgische heren van Craar ons leveren. En dat nog wel voor een in eigen beheer uitgebracht debuut! Enige tijd terug hebben we middels Face Your Underground Vol 10 al kennis kunnen maken met het nummer Wasted Seeds dat ook hier terug te horen is.

Nu is een mooi promo pakket natuurlijk geen garantie voor een hoog cijfer, daar moet muzikaal wat voor gebracht worden, maar het begint wel goed. De muziek dan, die laat zich het beste omschrijven als depressive black metal, hoewel dit zeker niet de lading gaat dekken. Het bevindt zich in het straatje van Shining maar we vinden ook elementen van Duitse pagan black terug. Dus het typische riffwerk uit de black metal, blastbeats maar ook tragere atmosferische stukken die soms dromerig aandoen. De afwisseling tussen de twee vocale stijlen houdt het ook speels en fris, enerzijds de meer typische klaaglijke scream maar ook een diepere grunt horen we terug.

Dit geheel is verrassend strak op plaat gezet waarbij het organische karakter mooi behouden is gebleven. Natuurlijk heeft de inzet van een echte drummer hier ook een hand in gehad en misschien is het verstandig om de beste man aan de line-up toe te voegen. Deze heren zijn met deze debuutplaat in ieder geval de goede weg ingeslagen en hopelijk gaan ze daarop verder.

Craar
Tracklisting:

 1. Endless Trail Of The Mind
 2. Gates Of Perception
 3. Eye-solation
 4. Mirror
 5. Covetousness
 6. In Solitary Minds
 7. Wasted Seeds
 8. Realized Ideals

Line-up:

 • Hermit- Guitars, Bass
 • Smerter – Vocals
 • Dyscia – Vocals

Links: