Cowards – Rise To Infamy

Cowards – Rise To Infamy
Throatruiner Records, 2015

Hoewel Frankrijk een heerlijk vakantieland is en Parijs de stad van het licht en de liefde, kunnen we op basis van de metalbands die er vandaan komen niet anders concluderen dan dat het een voorportaal van de hel is. Dit is niet anders dan bij Cowards, een hardcore-band met sludge en blackmetal aspiraties.

De band speelt zware hardcore in de stijl van Clevobands als Integrity, Ringworm en In Cold Blood. Bij gebrek aan beter kunnen we het ‘blackened hardcore’ noemen, hier en daar afgewisseld met Eyehategod-achtige sludge. Hierdoor zijn vergelijkingen met landgenoten Kickback, Trapped In Life, Crossbreed en bovenburen Arkangel snel gemaakt. Dit komt ook door de teksten waarvoor een gemiddelde rechter je dwangverpleging op zou leggen.

De stem is agressief en de donkere hardcore slaat aan. Alleen begint de muziek na vijf nummers voor mij wel een beetje sleets te worden. Met name door de wat enigszins afgezaagde blackmetal-riffs. Waar bands als Integrity, Ringworm of Kickback in hun beste dagen nog groovende riffs hadden om op rust te komen, ontbreken deze bij Cowards geheel. Hierdoor razen die tien nummers wel erg door en is 40 minuten opeens wel erg lang. Desondanks ben ik blij dat er weer een opvolger van Kickback door Frankrijk raast.

Tracklisting:
/thumbnails/C/Cowards.png

 1. Shame Along Shame
 2. Never To Shine
 3. Frustration (Is My Girl)
 4. Beyond My Hands
 5. Birth Of The Sadistic Son
 6. Low Esteem
 7. Anything But The Highroad
 8. Wish For Infamy
 9. Bend The Knee
 10. So Easy

Line-up:

 • J.H. – Zang
 • G.T. – Basgitaar
 • A.L. – Gitaar
 • T.A. – Gitaar
 • C.L. – Drums

Links: