Cosmic Reef Temple/Shrinkwrap Killers – Split

Dit is een split van twee golffanaten uit California. Heavy surf aan de kant van Cosmic Reef Temple en new wave aan de kant van Shrinkwrap Killers. Beide bands krijgen vier minuten het woord, wat op een totale speeltijd van iets meer dan acht minuten uitkomt. Wave Guardian Records brengt deze split uit.

Wave Constellation is de opener en het enige liedje van Cosmic Reef Temple. Een beetje gepluk en een surfbeat starten, waarna een zachte saxofoon de deinende zee indrijft. We gaan op zoek naar een mooie golf. Licht etherisch dooft het initiële melodietje uit. We staan recht, en uit het niets ontstaat een zware tsunami. De saxofoon surft zich er prima doorheen, met lange halen. De rollende golven vertalen zich in dubbele bassdrums. De zee is weer een stukje rustiger en de saxofoon gaat op zoek naar een nieuwe golf. Het is eerst nog een beetje geprolongeerd dobberen. En we staan weer! Wop, over de golven en wederom een lekker sleurende saxofoonlijn die ons door het wilde water trekt. Aangespoeld en wel sluit de band af en loopt het strand af terwijl de golven op de achtergrond nog nakletsen. Prima begin van deze split. Er wordt lekker gesurft en de saxofoon vindt uitstekend een plekje in het geheel zonder gelijk een of andere manische improvisatieles af te geven. Lekker!

Schipbreukelingenalert! Shrinkwrap Killers brengt new wave met dromerige vocalen en uptempo beats. De twee songs klinken gelijkaardig. De drumgroove is simpel en de reverbende surflijnen dobberen een eindje weg ergens richting een onbewoond eilandje. Shrinkwrap Killers vertegenwoordigt een wat desolate sfeer. Alsof de beste man midden op zee wakker werd op zijn surfboard en met een halve zonnesteek nog wat richting probeert te bepalen. Het tempo op It’s Not A Dead Body Inside This Bag neemt het tempo van No Coordinates And I’m Fucked over. Ik weet niet wat er in de zak zit, maar geen dood lichaam schijnbaar. Shrinkwrap Killers opent een wereld van vervorming en vage visioenen. Niet heel bijzonder allemaal, maar het is onderhoudend.

Het artwork ziet er trouwens bijzonder vet uit. Het past bij de speelse surf die hier wordt aangeboden. Het is een beetje buitenaards, een beetje vervreemdend, maar ook oprecht en sfeervol. Leuk om zo eens op te zetten, maar ook weer geen wereldwerk hoor. Gewoon simpel surfen, genieten van het simpele leven en even terugverlangen naar het strand nu de herfst toch echt begonnen is.

Label:

Wave Guardian Records, 2020

Tracklisting:

  1. Cosmic Reef Remple – Wave Constellation
  2. Shrinkwrap Killers – No Coordinates And I’m Fucked
  3. Shrinkwrap Killers – It’s Not A Dead Body Inside This Bag

Line-up:

Cosmic Reef Temple:

  • Wave Guardian Of The Reverberatory – Gitaar
  • Sub-Frequency Fractal Emitter – Basgitaar
  • Celestial Wind Talker – Saxofoon
  • Summoner of Galactic Storms – Synthesizer
  • Interstellar Time Keeper – Drums

Shrinkwrap Killers:

  • Greg Wilkinson – Alles

Links: