Corpus Mortale – With Lewd Demeanor

Corpus Mortale – With Lewd Demeanor

Een cd’tje zonder bio. Gelukkig ken ik de band in kwestie. Ik heb een jaar of zes geleden ‘s een plaatje van Corpus Mortale aangeschaft (“Integration”) en ik vond toen dat de band degelijke, maar niet bepaald opvallende death metal maakte. Anno 2003 is er wat mij betreft weinig veranderd. Akkoord, de band is geëvolueerd, technisch gezien zit alles beter in mekaar, de productie is stukken beter, … Feit is natuurlijk wel dat ook de rest van de death metal-scene niet stil heeft gezeten. En zo komt het dat ik de band ook nu weer het label ‘degelijk, maar niet wereldschokkend’ moet opplakken.

“With Lewd Demeanor” is na een tape, een mini en twee full-cd’s inmiddels de vijfde release van dit Poolse drietal en ik vermoed dat ook deze plaat wel zijn weg zal vinden naar de die-hards, maar dat de modale death metalfan deze release wellicht over het hoofd zal zien. Nogmaals, slecht is dit zeker niet. Corpus Mortale speelt lekker vlotte death metal met invloeden van Cannibal Corpse (en aanverwanten) en zoekt in sommige leadpassages af en toe ‘s het experiment op middels aan Morbid Angel herinnerende soli. Af en toe neemt de band ook gas terug met als duidelijkste voorbeelden de instrumentaaltjes “The Dismal Recurrance” (heavy!!!) en “Tragical Art” (akoestisch). Hoogtepunt is wat mij betreft het afsluitende ????? , wat een supersnelle en ultrafelle kraker is, met interessante tempowisselingen.

Conclusie: “With Lewd Demeanor” is niet bepaald dé plaat die je moet hebben, maar is zeker ook niet de slechtste aankoop die je kunt doen op death metal-gebied. Ik weet dat het binnen het death metal-geluid niet makkelijk is, maar iets meer streven naar een eigen sound zou de band zeker geen kwaad doen.

Tracks:
Corpus Mortale - With Lewd Demeanor

 1. Mass Funeral Pyre
 2. Exaltation of The Macabre
 3. Force Fed Obedience
 4. The Dismal Recurrance
 5. Sombre And Vile
 6. Lucid Dreaming
 7. Succumb To The Superior
 8. Tragical Art
 9. Undesirable
 10. The Illaffected/ Too Dark To See

Line-up:

 • Martin Rosendahl – Bass / Vocals
 • Roar Christoffersen – Guitar
 • Nicholas Maschøln – Drums

Links: