Corpus Diavolis – Atra Lumen

Er bereiken ons de laatste tijd veel goede releases op het gebied van black en death metal. Hoewel dit album al in april van vorig jaar uitkwam, lag het pas twee weken geleden op mijn deurmat en omdat dit te goed is om niet te bespreken, doen we dat dus gewoon.

Deze Franse band brengt namelijk een vorm van black metal die van hoogwaardige kwaliteit is, met wat lichte deathmetalinvloeden. Zonder uitzondering mag je op alle acht de nummers op Atra Lumen een dreigende en klemmende sfeer verwachten. Met twee gitaristen weet de band het maximale eruit te halen als het om de arrangementen gaat. L’ Oeil Unique (luistertip!) is daarvan een goed voorbeeld. Er wordt een mooi, traag landschap van riffs neergelegd waarover de zanger zich allesvernietigend uit mag leven en met net genoeg herhaling en een onverwachte tempoversnelling geeft dit nummer aan waar Corpus Diavolis voor staat. Door dit ene nummer eruit te lichten ontstaat mogelijk idee dat het hier om een toevalstreffer gaat. Niets is minder waar want de rest van de nummers bevat genoeg spanning en kilheid om hier van een bovengemiddeld album te kunnen spreken.

Corpus Diavolis viert dit jaar haar tweede lustrum en doe dat met haar derde volledige cd op uitstekende wijze. Liefhebbers van Franse obscure black proberen een van de slechts vierhonderd exemplaren van Atra Lumen te bemachtigen. Vis je achter het net, zoek ze dan online op. Dit is muziek die het prima zou doen op een kleinschalig blackmetalfestival in een donkere club. Hopelijk is Corpus Diavolis snel op een podium in de Lage Landen te vinden!

Score:

84/100

Label:

Aeternitas Tenebrarum Musicae Fundamentum

Tracklisting:

 1. Revelations Before Dawn
 2. The Ardent Jewel Of His Presence
 3. L’ Oeil Unique
 4. Signs Of End Times
 5. Wine Of The Beast
 6. Flesh To Flesh
 7. Thy Glorification
 8. Sick Waters

Line-up:

 • Daemonicreator – Vocalen, basgitaar
 • Lord Khaos – Gitaar
 • Analyser – Gitaar
 • IX – Drums

Links: