Corpse Mutilation – Prophecies

Het jonge geweld van Corpse Mutilation is terug! Het was een hele tijd stil rond de West-Vlaamse deathmetalband Corpse Mutilation, maar hij is terug en meer dan klaar om de wereld te veroveren! Prophecies is een dijk van een plaat die, ja het mag gezegd worden, velen van jullie wel zal kunnen bekoren. Even tussendoor moet er toch één en ander verklaard worden naar jullie toe. Bram Verschuere komt erbij als gitarist, brulboei Kevin Vandamme, die de plaat nog ingezongen heeft, heeft zijn plaats afgestaan aan die andere, misschien nog grotere brulboei Maxime Opsomer. Ik heb hem door de coronasituatie nog niet live gehoord, het is dus maar van horen zeggen. Maxime is in ieder geval geen onbekende, want hij is ook basgitarist bij MOA. Ook Rens Delbecque is vertrokken uit de band en zijn opvolger is Thibault Moreels. Heel wat veranderingen dus, maar de heren zijn er klaar voor. Met hun nieuwste plaat beuken ze er vanaf de eerste minuut snoeihard in.

Met Behold, het eerste nummer op de plaat, zit het tempo er vanaf het begin goed in. Face Your End, het tweede vocale meesterwerk op deze plaat, gaat op hetzelfde elan verder. Snelle drumpartijen die een ex-drummer (nee, ik heb niks te maken met die film van Koen Mortier uit 2007) als ik toch al even naar mijn denkbeeldige pijnlijke polsen doen grijpen, zijn de rode draad in dit nummer. Messiah Complex heeft een intro van één minuut en de volle drie seconden waarbij we even kunnen wegdromen zijn voorzien van de nodige filosofische tekst die erbij hoort. Het muzikale gedeelte tijdens die welbepaalde intro wordt ook opgebouwd, zodat we niet uit onze zetel vliegen als het nummer echt losbarst.

Bij het horen van de eerste woorden tijdens Necrosis, denk ik zowaar dat we hier een mooie liefdesbalade mogen aanhoren, maar het is niet allemaal ‘rozeschijn en manegeur’ als we iets verder luisteren. Het gaat wel degelijk over het liefdesspel met dooie mensen. Soit, het maakt er de plaat niet minder mooi op. Voorzien van de nodige korte intermezzo’s om even snel naar adem te happen, raast Corpse Mutilation tien nummers aan een stuk als een tornado met F-10 kracht door mijn muziekboxen. De plaat zit goed ineen, hij verveelt geen minuut. Als het even mag, neem even 38 minuten en 59 seconden de tijd en laat je meeslepen met het jonge West-Vlaamse geweld. Behold, het eerste nummer op de plaat, heeft trouwens een prachtige videoclip.

 

Score:

80/100

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

 1. Behold
 2. Face Your End
 3. Messiah Complex
 4. I
 5. Genesis 3.13
 6. Herald of Idiocy
 7. Anti-Christ Conspiracy
 8. The Nameless Dread
 9. Necrosis
 10. Filth of the Earth

Line-up:

 • Maxime Opsomer – Vocalen
 • Bram Verschuere – Gitaar
 • Thibault Moreels – Gitaar
 • Anthony Declercq – Basgitaar
 • Danilo Moniez – Drums

Link: