Cop Problem – Cop Problem

Cop Problem – Cop Problem
Prejudice Me Records, 2012

Het Amerikaanse Cop Problem heeft amper zijn tweejarige peuterpasjes in de wereld van de D-beat hardcore en crust punk gezet of ze brengen de fans al een klapper van formaat: deze eerste, gelijknamige EP bevat amper drie tracks maar slaagt erin de genrefans te overtuigen van het excentrieke talent van deze kerels.

Excentriek was geen verkeerde woordkeuze, zeker niet. Dit viertal weet namelijk enkele andere genres te verweven met de voorgenoemde dis beats en crust-invloeden: in Along For The Ride bijvoorbeeld krijgen we onverwachts wat southern rock ‘n roll op ons bord en de krachtige, melodische gitaren downtunen in de openingstrack Monuments naar iets wat in de buurt van wat meer uptempo doom mag komen. De teksten van Cop Problem zijn op een positieve manier politiek geladen – de lyrics zijn geen louter protestleuzen en de boodschap achter de muziek slaat actueel gezien op wat. In het laatste nummer bijvoorbeeld besluit Deb Cohen het zingen voor bekeken te laten en gaat hij over naar spoken word bijgestaan door gekalmeerde gitaren om zo de politiek-sociale boodschap nog beter over te brengen.
De plaat klokt – te snel, af onder de tien minuutjes. Cop Problem maakte een blitzbezoek in mijn speler maar heeft met man en macht laten weten dat ze er staan en dat ze in het oor gehouden moeten worden.

Tracklisting:

Cop Problem

  1. Monuments
  2. Along For The Ride
  3. Blinded By Power

Line-up:

  • Randon Martin – Guitar
  • Joshua Cohen – Drums
  • Deb Cohen – Vocals
  • Donny Mutt – Bass

Links: