Confusic – Down to Earth

Confusic – Down to Earth

Deze demo ligt al maanden op mijn bureau te wachten op een review. Keer op keer stop ik em in de cdspeler en keer op keer gebeurd er weinig met me.
Om een 1 of andere rede kan deze band me niet raken. En dat is jammer, want opzich is de kwaliteit van de muziek best goed. Zeker als je bedenkt dat deze demo bij de jongens thuis is opgenomen in eigen beheer. Minpunt is dat je dat duidelijk hoort. Het geheel kinkt namelijk nogal hol en vooral de zanger is daar het dupe van.

Confusic omschrijft zichzelf als een melodieuze progressieve metal band. En die omschrijving klopt aardig. Het is niet zo gecom- pliceerd als Dream Theater, maar de muziek valt zeker in die stroming.
Hoewel de nummers goed in elkaar zitten en de snelle en rustige riffs elkaar mooi afwisselen, kan Confusic me toch niet lang boeien. Het veranderd in een brij en mijn aandacht zakt snel weg. Een leuk extraatje van de demo zijn wel de bio en de songtexten die je via de pc kan bekijken.

Conclusie:

Het is zeker niet slecht en ik denk ook dat Confusic veel potentie heeft, maar door de slecht opname/geluids kwaliteit van deze demo kan ik er niet meer van maken. Hoewel ik zelf geen muzikant ben, raad ik de jongens aan de volgende keer een professionele studio in te duiken.

Kortom, Confusic is een band om in de gaten te houden als je een liefhebber van progresieve metal bent.

Line up:

Arjen Boers – gitaar

John Mutters – drums

Marco Hendriks – zang

Martijn van de Rhee – basgitaar

Playlist:

1- Painfull Truth

2- Undefined Emotions

3- Disclosure

4- Down to Earth

demo incl. verzendkosten €5,-