Condor – Unstoppable Power

Het blijft soms lastig om muziek met woorden te omschrijven. Al mijn collega’s hier op Zware Metalen zullen dat kunnen beamen en daar loopt een recensent soms tegen aan. Hieronder een poging te beschrijven hoe de black-thrash van Condor klinkt.

Denk je eens in dat je met 160 kilometer per uur op de linkerrijbaan van de snelweg rijdt in de tweede versnelling. Je komt wel vooruit, maar het maakt ongelooflijk veel lawaai. Hetzelfde gaat dus op voor deze Noorse band. Direct na het intro wordt het gas goed ingetrapt en gaat het er vol op. Zozeer zelfs, dat je na een nummer of drie denkt: mag het allemaal wat minder?

Condor is in staat om lekkere riffs te produceren die het beste uit de black en thrash combineren, met daarnaast de vocalen als een sterk punt. Ze staan bol van de agressie en klinken authentiek. Wat dat betreft is er niets mis met deze band. Het hoort enerzijds wel bij het genre om het tempo er aardig in te houden, maar de groten in het genre weten op een goed moment even wat rustiger aan te doen en de variatie er in te houden. En daar kan Condor nog iets van leren.

Unstoppable Power kent teveel goede momenten om een slechte plaat genoemd te worden en zal liefhebbers van zowel black als thrash aanspreken, maar er had meer in gezeten als het tempo over de hele linie niet zo gruwelijk hoog had gelegen.

Score:

74/100

Label:

High Roller Records

Tracklisting:

 1. Embraced By Evil
 2. Riders Of Violence
 3. Chained Victims
 4. You Can’t Escape The Fire
 5. Unstoppable Power
 6. 83 Days Of Radiation
 7. Malevolent Creation
 8. Horrifier

Line-up:

 • Chris Sacrifice – Vocalen, Gitaar, Basgitaar
 • Maggressor – Gitaar
 • Obskurvind – Drums

Links