Concrete – zemENTER

Concrete – zemENTER
Eigen beheer, 2008

Oostenrijk, het land van Josef Fritzel en Wienerschnitzel. Doch, er zijn ook positieve aspecten aan Oostenrijk voor een pedohatende vegetariër. Belphegor hebben we al gehad dit jaar. Nu probeert ook Concrete, met zijn demo, een duit in het zakje te doen. Vier potige mannen met hun gereedschap in de hand doen een gooi naar eeuwige roemeloosheid onder de namen Chris, Hacke, Hellmood en Dirty Harry. Vastberaden als gewapend beton poepen ze er vijf songs uit onder hoofdstuk één, zemENTER. Als dat geen Duits-Engels is dan weet ik het ook niet meer. Let the beast go!

Concrete trapt los en meteen voel je het aan je tee(n)water, dit is een demo! Gelukkig zou ik zo zeggen, want bij een demo horen geen punten. De vocalen van Dirty Harry lijken op het geblaf van de detective zijn blaffer, een .44 Magnum. Zanger Jens “Nicole” Kidman van Meshuggah heeft er een soortgenoot bij. Muzikaal stelt het niet zo veel voor, men refereert zelf naar Disharmonic Orchestra, en ja, in de verte heeft het er wel iets van weg.
Nu, het blijft allemaal sympathiek en zo, geen kopkrampen van Tirolermeisjesgezangen en geen wannabe-toestanden.

Dus, ben je op zoek naar … ach laat maar. Deze schijf moet je gewoon niet kopen, of je moet bevriend zijn met deze mannen. Er zijn reeds 546.616 bands als deze. Spaar je geld maar voor een etentje met je vriendin, of een nieuw setje lingerie. Of allebei, dan maak je haar extra blij.

Tracklist:
Concrete

  1. In Opposites United
  2. Hunter And Gatherer
  3. Children On The Playground Of Evil
  4. Don’t Disturb My Circles
  5. Trip

Line-up:

  • Dirty Harry – Vocals
  • Hacke – Bass
  • Hellmood – Guitars
  • Chris – Drums

Links: