Concrete Ties – Unrecognizable

Het leuke van recensies schrijven is dat je af kan gaan op beschrijvingen in het meegestuurde promomateriaal om je eens te laten verrassen. Ik ben een groot fan van Kickback en ook Full Blown Chaos kan ik prima hebben. Als deze twee bands genoemd worden om Concrete Ties te beschrijven dan heb ik snel beslist wat ik ga doen. Met de nodige interesse zet ik Unrecognizable op en begin ik aan de laatste EP van de band uit Massuchussets.

Een onheilspellende intro en dan trapt de band echt af met het nummer Desolation. Dat doet men op typische Amerikaanse hardcore manier. Snel en stompend inclusief een breakdown die je van ver hoort aankomen. Allemaal voorzien van de boze vocalen van zangeres Leyla Eileen. De vocalen komen op mij erg geforceerd over en dat komt het luisterplezier niet ten goede. Muzikaal is het niet slecht, maar ik ben bang voor wat komen gaat.

Helaas was mijn angst niet ongegrond. De nummers Annihiliation en Stay True lijken zo op elkaar dat ik even moest checken of er niet per ongeluk op repeat had gedrukt. Beide nummers bezitten gerecycleerde hardcore riffjes en tekstueel zijn het ook niet echt bijster origineel. Dit is ondertussen wel een teleurstelling te noemen. Die Alone bevat wel een stuk steviger riffwerk en komt daarmee beter uit de verf dan de voorgaande nummers, laat ik dit oké noemen. Concrete Ties heeft niet het beste voor het laatste bewaard, want ook met het laatste nummer Disobey weet men mij niet te overtuigen.

Concrete Ties heeft met Unrecognizable een EP gemaakt waar ongetwijfeld fans voor te vinden zijn. Dit type hardcore heeft echter het grote nadeel dat het al door zoveel bands is gemaakt. Dan blijft het lastig om origineel te zijn en dat is het dit keer gewoon niet. Zeker als de productie ook niet geweldig is dan moet de conclusie worden getrokken dat Concrete Ties nog genoeg huiswerk te doen heeft voor een volgende release. En Kickback en Full Blown Chaos heb ik ook niet gehoord.

Label:

Upstate Records, 2022

Tracklisting:

  1. Desolation
  2. My Promise
  3. Annilhilation
  4. Stay True
  5. Die Alone
  6. Disobey

Line-up:

  • Leyla Eileen – Zang
  • Jeff Facci – Drums
  • Josh Venn – Basgitaar
  • Dan Menard – Gitaar

Links: