Complaint – Take a Stand

Het tweede album van het Nederlandse oi/hardcore-gezelschap Complaint heeft geruime tijd op mijn bureau gelegen en is dus nog een souvenir uit 2016. Omdat de heren zo vriendelijk zijn geweest een fysiek exemplaar op te sturen, komt er altijd een review. Zo zijn wij bij Zware Metalen. Vriendelijk tot op het bot.

En dat zijn we ook voor Take a Stand, ondanks de duidelijke mindere kanten van dit album. Zo klinkt het allemaal nogal matjes en dat is dodelijk voor een genre waarin felheid bijzonder belangrijk is. Helaas moet Complaint alles uit eigen zak betalen en zal het een met het ander te maken hebben. Verder mogen de mannen een volgende keer nog eens goed naar hun teksten kijken. Another night’s gone wasted/All my money’s wasted/I’m so fucking wasted/One more drink! in One More Drink is te simpel. Simpel. Oh, en, iets langere nummers zouden ook geen overbodige luxe zijn. De langste track op Take a Stand klokt weliswaar 2:43 minuten, maar de meeste tikken de twee nog niet aan.

Na al dat gezeur blijft wel over dat we hier met een leuk albumpje te maken hebben, dat weliswaar niet wereldschokkend is, maar absoluut fijn genoeg is om zo af en toe na een lange werkweek eens op te zetten. Gewoon, omdat het lekker venijnige hardcore is van een band die absoluut weet te overtuigen in diens bedoeling om lekker venijnige hardcore te spelen. Een vette voldoende dus. Benieuwd wat er nog kan gebeuren als iemand deze jongens bij de hand neemt en af en toe een zakcentje toesteekt.

Score:

75/100

Label:

Eigen beheer, 2016

Tracklisting:

 1. Just Another Day
 2. On the Frontline
 3. Ten on One
 4. Coming After You
 5. Locked Away
 6. Unity
 7. Step Back
 8. Take s Stand
 9. One More Drink
 10. Encore (une Boisson)
 11. Still Right

Line-up:

 • Patrick – Vocalen
 • Michiel – Gitaar
 • Randy – Bas
 • Erik – Drums

Link:

Geef een reactie