Combichrist – One Fire

We hebben dus nog maar twee keer een album van Combichrist gerecenseerd. Vreemd is dat eigenlijk niet. Ik ben al fan van de band sinds Everybody Hates You en What The F**k Is Wrong With You People?, toen de band nog in Noorwegen woonde en pure EBM industrial maakte. Nummers als Electrohead, What The F**k Is Wrong With You?,Give Head If You Got It,Blut RoyaleThis Is My Rifle, Rubber Toy… Pure technostampers voor de agressieve beatlover. Gaandeweg bracht de band meer gitaargerichte muziek en verhuisde hij naar Amerika, waar het succes niet achterwege bleef. Ondertussen deed hij ook al Graspop aan en vonden de liefhebbers de weg naar hun Youtubekanaal waar de vele video’s vol seks, drugs en agressie steeds meer geliket worden. Album nummer negen is er nu: One Fire

Beginnen doen we met een fijn industrial rock/metalnummer genaamd Hate Like Me, een meezinger voor de festivals. Broken: United is ook al zo een hymne, voor alle mensen met een hoek af, of meerdere hoeken. Hoe onbegrepener, hoe liever. Guns At The Last Dawn is een stuk agressiever, een uptempo nummer vol machinale gewelddadigheid, richting Ministry (maar dan met heel spectrum aan electrotrucs), met een vocale gastbijdrage van Burton C. Bell (Fear Factory). Lobotomy is dan weer een dansnummer vol verdoving, een kwestie van de pijn van de dagelijkse sleur niet te hoeven voelen. Het titelnummer van deze plaat is opnieuw een halve hymne, festivalmateriaal vol herhalingszin. Het countryachtige Bottle of Pain is er eentje voor Johnny Cash/Me and That Man-liefhebbers, met een vrij degelijke tekst en heel veel alcohol. Met 2045 krijgen we een toespraak uit 1945 met een vooruitblik naar 2045, voorzien van dreigende beats en gitaren, een vrij willekeurig nummer. Na Lobotomy was er weinig interessants te horen op One Fire eigenlijk, al is daar gelukkig Understand om het niveau omhoog te tillen. Daarna valt er opnieuw weinig te noteren van waarde.

Typische Combichrist eigenlijk, dit One Fire, met een paar lekkere nummers en veel vulling. Hate Like Me op de stick, de rest bij toeval in de random lijst. En daarna nog eens What The F**k Is Wrong With You? opzetten.

Score:

76/100

Label:

Out of Line, 2019

Tracklisting:

 1. Intro
 2. Hate Like Me
 3. Broken United
 4. Guns At Last Dawn
 5. Lobotomy
 6. One Fire
 7. Bottle Of Pain
 8. 2045
 9. Interlude
 10. Understand
 11. California Uber Alles
 12. Last Days Under The Sun
 13. The Other

Line-up:

 • Andy LaPlegua
 • Eric 13
 • Nick Rossi

Links: