Collision – Decade Of Disgust

Collision – Decade of Disgust
SixKiller Records, 2010

Collision zal voor vele Nederlandse grindcore-fanaten zeker geen onbekende naam zijn. De band bestaat inmiddels tien jaar en heeft daarom besloten deze compilatieschijf uit te brengen met daarop verschillend materiaal van verscheidene momenten in hun loopbaan.

Het drieëntwintig nummers bevattende album begint met de zes nummers van de split met DrDoom die alweer dateert uit 2007, toegevoegd is de cover van Brutal Truth die toen is weggelaten. Een review op deze site is hiervan al aanwezig. Verder staan er op dit album covers van Dead Kennedys, Nasum, Repulsion, S.O.D. en De Heideroosjes die prima uitgevoerd zijn met een duidelijk aanwezige Collision-sound. De laatste tien nummers zijn gereserveerd voor live opnames van verschillende concerten door de jaren heen met uitstekende geluidskwaliteit.

We krijgen op deze compilatie wat we dus al eens eerder gekregen hebben, leuk als memoire voor de band en leuk voor de luisteraar om zo een mooi beeld te krijgen van de band. Lekker pittige grindcore met thrashriffs die op hyperspeed gespeeld worden met twee zangers voor wat extra dimensie, en dat allemaal voor een zeer zacht prijsje. Voor elke extreme metalfan met een beetje vaderlandsgevoel is dit een verplichte aanschaf!

Tracklisting:

Collision - Decade Of Disgust GROOT

 1. Vortex Of Disgust
 2. Crackwhore Barbie
 3. Plastic
 4. Exaggerated Doom And Gloom
 5. Not In My Backyard
 6. Toxic Nightmare
 7. Choice For A New Generation
 8. Milk
 9. Papercupjazzkingkong II
 10. Nazi Punks Fuck Off
 11. Six Feet Under
 12. Time To Act!
 13. Closer To The End
 14. I Hate Christmas
 15. Hail Satan 666
 16. Roadkill
 17. Cowboy George
 18. Oh My Goth
 19. Bob Ross Is Cool
 20. Spoiled Rotten 90210
 21. Heading For The End
 22. Kung Fu Chicks With Dirty Tricks
 23. Redneck Rampage

Line-up:

 • Wouter/Tammi – Zang
 • Björn – Zang
 • Luc – Gitaar
 • Boris – Bas
 • Job – Drums

Links: