Closet Disco Queen – Stadium Rock For Punk Bums

Stadium Rock For Punk Bums is exact wat de wereld nodig heeft na het overlijden van Hank von Hell, de held van de stadionrock voor punkzwervers. Theoretisch in elk geval, want in de praktijk maakt deze band gewoon licht experimentele muziek met de gitaren afgesteld alsof men stadionrock speelt. Closet Disco Queen is een project van twee heren van de Zwitserse band Coilguns.

De instrumentele rock op dit album is een kwestie van een beetje aanrommelen en uitproberen. Dat is ook gelijk het hele probleem van dit album. Voor zover we dat een probleem moeten noemen. Maar dat is het nu net: dit is in essentie juist geen pure stadionklare punkrock. Was het dat maar. Wat we nu krijgen is een aardig leuke instrumentale zoektocht naar leuke wendingen, opvallende stiltes, en bij vlagen rockende passages. Meer dan dat wordt het ook niet. De overgangen zijn vaak wat willekeurig en veel te rigoreus, waardoor de opbouw verloren gaat. Het is te intelligent om voor stadionrock te mogen doorgaan. Het mist ook een goede onderscheidende rockstem die eens even flink de boel opzweept, en de grenzen opzoekt. Vier liedjes later is het alweer voorbij.

Deze EP weet te weinig te overtuigen met de verwachtingen die de band schept. Zeker, het is leuke experimentele rock, maar het is ook niet meer dan dat. Bij ‘Stadium Rock’ horen meer harde hooks, meer bezieling en vooral strakkere overgangen. Een te veilige EP, waar ik wat meer rock ‘n roll had verwacht.

Label:

Hummus Records, 2021

Tracklisting:

  1. Michel-Jacques Sonne
  2. Pascal à la Plage
  3. Lalalalala Reverb
  4. Le Soucieux Toucan

Line-up:

  • Luc Hes – Drums
  • Jona Nido – Gitaar

Links: