Closet Disco Queen – Sexy Audio Deviance For Punk Bums

Met zo’n naam hoef ik de muziek zelfs niet meer te horen. Instant tientje. Nee, even serieus, voor zover dat mogelijk is. Om een gaatje te vullen in een Zwitsers festivalletje in 2014 kruisten Jona Nido en Luc Hess de gitaar en drumstok, en vormden zo Closet Disco Queen. Deze twee gekke Zwitsers proberen de Spinal Tap droom waar te maken: elke avond tegen honderd per uur optreden voor een publiek in elke uithoek van de wereld. Hun tournees doorheen Rusland en Azië waren een eerste stap in die richting. Na ook het publiek van Baroness al van een eerste zweetlaag te voorzien tijdens de Europese tournee, zijn de heren helemaal klaar om zelf platen de wereld in te sturen. Bij deze een EP voorsmaakje: Sexy Audio Deviance For Punk Bums.

Een eerste stempel van de man achter de knoppen Magnus Lindberg, u wel bekend als gitarist bij Zweedse post-metalgigant Cult Of Luna, wordt direct duidelijk: de rustige sample en drum waarmee de plaat opent. Wie hoopt dat dit representatief is voor het hele kwartier van deze EP is eraan voor de moeite. De repetitieve stoner riffs die volgen hebben hetzelfde effect als twaalf koppen koffie en een pakje bollen: stilzitten wordt onmogelijk. Mijn bureaustoel is tot het uiterste getest bij het beluisteren van deze Sexy Audio Deviance For Punk Bums, gelukkig zonder ongelukken. De riffs wisselen elkaar in hoog tempo af, en de drum en gitaar vullen elkaar perfect aan. De ietwat voorspelbare riffs maken het zelfs nog makkelijker om in de stoner-trance te geraken. Tweede stempel van Lindberg: dit olijke duo als een volwaardige band laten klinken. Niet slecht.

Het is een EP geworden die aanvoelt alsof ze on-the-fly opgenomen werd tijdens een avondje jammen ten huize Nido/Hess. Alsof een stomdronken Queens Of The Stone Age een sanitaire stop van Josh Homme moet volspelen.  Zeker het laatste nummer Délicieux is echt heerlijk. Recht voor de raap, intens groovy en rock ’n roll tot op het bot. Voor diegenen die nog niet uitgeteld waren. Wie zelf deze twee heren aan het werk wil zien kan op 28 april 2017 naar Londen trekken, waar ze spelen op Desertfest. Ik moet zeggen, Closet Disco Queen is de geknipte band voor dat festival.

Label:

Crazysane Records, 2017

Tracklisting:

 1. Ninjaune
 2. El Moustachito
 3. Délicieux

Line-up:

 • Luc Hess – Drums
 • Jona Nido – Gitaar

Links:

2 Responses to Closet Disco Queen – Sexy Audio Deviance For Punk Bums

 1. HierIsMike HierIsMike says:

  Ik heb deze band in januari live gezien in de Hall of Fame in Tilburg. Er waren maar 12 mensen komen opdagen, maar het was een fantastisch optreden! Deze EP klinkt ook weer erg goed! 🙂

 2. Usurperofthetyrants Usurperofthetyrants says:

  Bazenband.

Geef een reactie