Civilian Thrower – Trebuchet Showroom

Grindcore kan gezien worden als een overtreffende trap van death metal. Alles net een tandje ruwer, vaak wat sneller en altijd met meer distortion op alle instrumenten. In het deathmetalgenre bestond al een Bolt Thrower. Logisch dus dat er in de grindcore nu ook een Civilian Thrower is. Waarom zou je immers met dode voorwerpen gooien als je immers ook met burgers kunt smijten?

Dit Franse trio (met bandleden die ook in Whoresnation, Hordur, Lovgun, Matrak Attakk en RAN zitten) debuteerde in 2021 met een demo en bracht daarna drie splits uit. In 2022 volgt het mini-album Trebuchet Showroom. Tenminste… ze noemen het zelf een mini-volledig album maar met een speeltijd van ruim dertien minuten waarin even zo veel nummers worden gespeeld, kan dit ook een EP worden genoemd. Hoe dan ook, dat je met drie mensen veel herrie kan maken, bewijst Civilian Thrower op dit album maar weer eens.

Er wordt de luisteraar werkelijk geen seconde rust gegund. Het raast en raast maar door waarbij de gitaren een wedstrijd doen met de drums over wie het eerst uit de bocht zal vliegen. Hier overheen ligt een diepe en overstaanbare grunt. Geen idee in welke taal er wordt gezongen en waar de teksten over gaan. Het maakt in dit genre ook niet veel uit: er moet bruut geramd worden. Fans van obscure grind kunnen dit eens checken. Het album verschijnt op cd en cassette. Eind december/begin januari wordt er door Spanje en Portugal getoerd en daarbij staat er elke dag een optreden gepland. Noeste arbeid dus. Of zoals een oom van mij ooit zei: van dik hout zagen ze vensterbanken.

Label:

Lixiviat Records, 2022

Tracklisting:

 1. Cryptic Nightmare
 2. Of Armed Struggle And Violent
 3. 2024 Trebuchet Showroom
 4. Informal Siege Engine
 5. Tramadol Conquest
 6. On A Scale from One To Death
 7. Grinding Ground Station
 8. Daytime Chaosbringer
 9. Buckled Wheel
 10. To the Stake
 11. Veiled Corpses In The Sun
 12. Raiding Rascals
 13. Dogfaced Children

Line-up:

 • Plume – Zang, gitaar
 • Migou – Gitaar
 • La Mouliche – Drums

Links: