Citizen X – Satanation

Citizen X – Satanation
Wolfblood Productions, 2015

Behoefte aan kille, nu en dan technische deathmetal? Citizen X is “at your service”. Het is lang geleden dat ik zo’n weinig avontuurlijk deathmetalalbum heb gehoord. Weinig energiek, eerder loom. Nergens venijnig, bijkans gemoedelijk. Niet vernieuwend, maar ook niet retro. Het is vlees noch vis wat deze Oostenrijkse band ons brengt.

En dat blieven wij simpelweg niet. En dat terwijl wij hier niet met minkukels te maken hebben. Althans beginnelingen. De band bestaat uit leden die hun sporen hebben verdiend in de band Darkside. Geen onbekende op deze webstek. Echter geen topper volgens onder andere collega Alfvoet. Who begs to differ?

Er is werkelijk niets opzienbarends aan deze plaat. Zelfs het geluid is mat en kaal. Of toch wel? Aan het eind krijgt Whitesnake’s Child Of Babylon een anonieme verkrachting. Even daarvoor heeft de band nog een halfbakken poging gedaan jazz te incorporeren in zijn eenheidsdeath. Luister maar eens naar het titelnummer. Die twee dingen zijn mij bijgebleven. Voor de rest: heel snel vergeten.

Tracklisting:

cx

 1. New World Order
 2. United Servants Of The Antichrist
 3. Disciples Of The Coin
 4. Misantrophic Truth Messiah
 5. Nailday Massacre
 6. We Come To Kill
 7. Satanation
 8. Genocide
 9. Land Of The Free
 10. Child Of Babylon

Line-up:

 • Peter Böhm – gitaar
 • Petr Saniga – bas
 • Lukas Siska – drums
 • Wolfgang Süssenbeck – zang

Links: