Cirith Gorgor – Cirith Gorgor

Cirith Gorgor – Cirith Gorgor
Ketzer records, 2007

Voor wie er terug verlangt naar de vleespotten van Egypte kan de nieuwe Cirith Gorgor CD beter niet in huis halen. Wauw! Dit is dus wat er bedoelt wordt met Nederlands trots! Sinds 1993 zijn deze mannen al bezig en nu zijn ze weer terug met een geweldig album dat gelijk staat aan hun naam.

Een deel van het volk had toch wel even wat twijfels wat betreft de toekomst van Cirith Gorgor gezien er niet veel vooruit gang werd geboekt. Even leek het wel alsof Nimroth en kornuiten een stapje terug deden in de schaduw. Wat ook wel klopt gezien Nimroth vorig jaar de band heeft verlaten. Maar nu overstemmen de drums de gitaarpartijen niet meer, wat in Onwards to the Spectral Defile toch wel het geval was. Het lijkt nu of heel Cirith Gorgor hand in hand met elkaar door het album loopt en op die manier tot een balans in de muziek is gekomen.

Als ik vertel dat heel Cirith Gorgor op technisch gebied enorm is vooruit gegaan, zou het een schande zijn om het gebrul niet te noemen. De ijzingwekkende goede grunts laten de rillingen over je rug lopen. Het is een unieke schreeuw die door merg en been kruipt. Omdat de band momenteel geen zanger heeft, is de zang ingevuld door drummer Levithmong. Cirith Gorgor heeft dit erg slim opgelost.

Een beetje Enthroned fan zal dit album zeker waarderen, want het heeft enigszins iets weg van Enthroned‘s Armoured Bestial Hell, vooral de grunts en de constante snelheid. Op Unveiling the Essence was net iets meer een melodie die lekker bleef hangen en dat is niet meer zo makkelijk terug te vinden op Cirith Gorgor. Toch hebben de mannen een hele dikke pluim verdiend. Black metal returns!

Cirith Gorgor - Cirith Gorgor

Tracklist:

 1. Total Annihilation
 2. The Black Hordes
 3. Demonic Incarnation
 4. Ritual
 5. Master of Dark Sorcery
 6. Warcry of the Southern Lands
 7. Der Untergang

Line-up:

 • Lord Mystic – BassGuitar
 • Levithmong – Drums en grunts
 • Inferno – Guitar
 • Marchosias – Guitar

Links: