Circle Of Silence – Walk Through Hell

Circle Of Silence besloot de afgelopen twee jaar maar eens van de nood een deugd te maken door de wereldwijde pandemie en bijbehorende lockdown te gebruiken om aan nieuwe nummers te schrijven. Terloops werd er ook geëxperimenteerd met andere gitaarstemmingen. Uiteindelijk kwam men uit bij een lage C-stemming (drie tonen lager dan een normale stemming en dat is vrij veel). Zeker voor het genre waarin de band opereert.

Maar daarmee is Walk Through Hell geen zwaar album geworden. In de meeste nummers klinkt een positieve vibe door. Hier zijn vooral zanger Keim en het gitaartandem Sommerfeld/Pfahl verantwoordelijk voor. De gitaristen leggen soms een lekkere logge en dan weer een opzwepende riff neer en Keim zingt er met ogenschijnlijk gemak een vrolijke melodie overheen. Hij heeft een groot bereik, prettig stemgeluid en vliegt gelukkig niet uit de bocht. Het feit dat Circle Of Silence uit Duitsland komt is aan de zang niet te merken en dat is uiteraard positief bedoeld.

Power metal is een genre dat het bij onze oosterburen beter doet dan in ons eigen landje. Daar luistert men nu eenmaal liever naar deze melodieuze vorm van metal waarbij je met je vuist in de lucht mee kunt brullen met de muziek. Het feit dat er in Nederland een kleinere markt is voor Circle Of Silence is eigenlijk onterecht. Zeker nu Udo Dirkschneider de pensioengerechtigde leeftijd al heeft bereikt en Helloween ook geen decennia meer mee zal gaan. Circle Of Silence staat klaar om het stokje over te nemen, zoveel wordt na beluistering van Walk Through Hell duidelijk.

Score:

79/100

Label:

Massacre Records, 2022

Tracklisting:

 1. Down To Hell
 2. Prisoner Of Time
 3. Walk Through Hell
 4. United
 5. I Am Fear
 6. At War With Yourself
 7. Triumph Over Tragedy
 8. I Want More
 9. The Curse
 10. Far Beyond The Sun
 11. God Is A Machine
 12. This Is War (bonus)
 13. Fire (bonus)

Line-up:

 • Nick Keim – Zang
 • Christian Sommerfeld – Gitaar
 • Tobias Pfahl – Gitaar
 • Björn Boehm – Basgitaar
 • Peter Suppinger – Drums

Links: