Circle of Salt – Suffer the Cold

Het debuutalbum van het Canadese Circle Of Salt dat officieel al uit 2015 kwam, wordt dit jaar opnieuw uitgebracht op vinyl en cd. Met twee nummers gaat het niet om erg veel nummers, maar omdat deze elk ongeveer een minuut of twintig duren, is er genoeg materiaal voor een compleet album.

Met maar twee nummers moet je van goeden huize komen, wil je de luisteraar een beetje vermaken en multi-instrumentalist Maikan is daar prima in geslaagd met deze plaat. Circle of  Salt werkt ook zonder fancy studiomagie en dat klinkt verrassend goed. Ondanks de lange duur van de nummers luistert Suffer The Cold prima weg. Een atmosferisch geheel met hier en daar wat doominvloeden, gecombineerd met helse zang. Daarnaast gebeurt er genoeg om de aandacht er volledig bij te houden. Beide nummers zijn voorzien van strakke riffs en beukende drums, die samen een zwaar en duister geheel vormen. Samen met de ijskoude zang laat deze plaat je na een lange reis verdwaasd achter. Vooral het tweede nummer, Beneath The Frozen Moon of Imbloc, is een muur van geluid die je verder meeneemt in de duisternis. Ook dit nummer is voorzien van diverse tempowisselingen om de boel een beetje fris te houden.

Een sterke debuutplaat die de heruitgave absoluut verdient, om op die manier door meer mensen te kunnen worden beluisterd. Het is nu wachten op meer werk van deze beste man.

 

Label:

Avantgarde music, 2017

Tracklist:

  1. Suffer The Cold
  2. Beneath The Frozen Moon Of Imbloc

Line-up:

  • Maikan – Alles

Links: