Chrch – Light Will Consume Us All

De U verdween kort na het uitkomen van het debuutalbum Unanswered Hymns in 2015 uit de bandnaam, zodat Church inmiddels Chrch is. Er is weinig stichtelijks aan deze extreme doom van het vijftal uit Sacramento, dus valt die wijziging wel te begrijpen.

Net als op het eerder genoemde debuut, is er op het nieuwe album Light Will Consume Us All slechst sprake van drie nummers en trappen we af met het langste. Bijna 21 minuten duurt Infinite en eerlijk gezegd duurt dit nummer ook een beetje eindeloos. Zo is er een ruim vijf minuten durend clean gespeeld intro zonder drums, alvorens het nummer echt op gang komt. Halverwege krijgen we opnieuw zo’n lang clean stuk en dan ebt de concentratie toch wat weg. Soms kan 20 minuten toch echt te lang zijn voor een nummer. Wat dat betreft beklijven de volgende twee iets kortere nummers een stuk beter. Lompe logge en zware doom, traag tempo en een zangers die zich zowel krijsend als zweverig door het materiaal heen ploegt, aangevuld door zo af en toe een mannelijke bijdrage middels normale stem of grunt. Bij het afsluitende 10 minuten durende Aether wordt voor zover mogelijk het tempo nog iets verder omlaag gebracht en kent een super depressief begin. Na een kort clean gespeeld tussenstuk eindigen we met een explosieve black metal passage. Dat was onverwacht en toch wel even schrikken.

Met Light Will Consume Us All gaat Chrch stug verder op het doompad van de trage en extreem lange nummers. Liefhebbers van het debuutalbum kunnen het dan ook met een gerust hart aanschaffen. Doom liefhebbers die op zoek zijn naar extreme buitenbeentjes ook.

Score:

77/100

Label:

Neurot Recordings, 2018

Tracklisting:

  1. Infinite
  2. Portals
  3. Aether

Line-up:

  • Eva Rose – Zang
  • Chris Lemos – Gitaar, Zang
  • Karl Cordtz – Gitaar, Zang
  • Ben Cathcart – Bas
  • Adam Jennings – Drums

Links: