Charming Timur – Call it a Classic

Ongelofelijk eigenlijk dat we deze release nog in onze Zware Metalen brievenbus kregen. De review van For The Duration Of Psychiatric Treatment vergeleek ik in feite met een vinger teveel in de poep, die pas na te veel alcohol eventueel deugd kon beginnen doen. L. S. Lohi is de achterhaalde Fin achter dit project. ‘This is what I do, this is how I am. I make no apologies, I embrace my creation‘ laat hij weten. Fijn is dat.

Ook bij dit album met een extreem arrogante titel (wat op zich prima is) krijg ik wenkbrauwkrampen en begint mijn album een vinger teveel te vrezen. Wat is dit? Experimentele shoegaze nu metal? Je zou kunnen denken dat het een psychedelische EBM-trip is met gitaren, maar daarvoor is het wellicht te industrial rockerig. Wat is dit dan? Postpostcyberpunk? Ik weet het niet. Deze kerel is zo gek als een achterdeur en schuwt geen enkele foute methode om zijn verkniptheid te verklanken. Tekstueel is het trouwens een schrikwekkend pareltje, deze plaat, op een nummer als How To Be A Creepy Perv maakt L. S. Lohi perfect duidelijk in een fijne beschrijving wat je van hem mag verwachten. Het seksueel geladen The Best hieronder is ook al zoiets.

Erotisch, pervers, geschift, bizar, emo, grappig, dromerig… Verknipt. Het is uniek qua geluid en inhoud, al ben ik er nog steeds niet uit of dit nu geniaal slecht is of gewoon slecht. Negen op de tien luisterbeurten wil ik dit knetterhard in de vuilnisbak keilen, maar die ene keer dat het echt “pakt”, dan is het van begin tot einde. WTF³. Ik durf hier geen punten aan geven, het zou een buitenaards getal moeten zijn.

Label:

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting:

 1. Birthday Balloon Bodybag
 2. OneNightStand (From Ikea)
 3. The Best
 4. How To Be A Creepy Perv
 5. Keep You Safe
 6. Funeralblossoms
 7. MerryGoPostal
 8. My Days Don’t Start
 9. Boiling Rain
 10. Island Of St. Benzo
 11. Save Money, Perform Your Own Surgery
 12. Solitude

Line-up:

 • Lauri Santeri Lohi – Alle instrumenten, Vocalen

Links: