Charlie Adler – Our World Is Far More Chaotic Than We Dreamed

Charlie Adler – Our World Is Far More Chaotic Than We Dreamed
Sixkiller – 2006

‘Our World Is Far More Chaotic Than We Dreamed’. Ja, deze plaat ook. Mathcore, chaos-metal, hoe je het ook wilt noemen, dit is er weer zo een. Zo’n onnavolgbare plaat waarbij de band continu van het ene naar het andere tempo overspringt. Als luisterraar wordt je continu in verwarring achtergelaten en zit je tegelijkertijd steeds weer in spanning voor wat er gaat komen. Er zijn mensen die dit te gek vinden, maar persoonlijk houd ik hier iets minder van.

Charlie Adler bestaat al sinds 2003 als project maar werd op een gegeven moment een serieuze band. Met dit debuutalbum laten ze zich van hun beste kant horen. Binnen dit genre vind ik dit namelijk een van de betere bands uit eigen land.

Deze band beheerst het hierboven beschreven kunstje uitstekend en laat horen technisch erg vaardig te zijn. Ook in de vocalen zit veel variatie, wat absoluut een pluspunt is en bijdraagt aan de chaotische sfeer op de plaat. Muzikaal is het af en toe indrukwekkend wat je als luisteraar over je uitgestort krijgt. Dit is zeker een aanrader voor liefhebbers van bands The Dillinger Escape Plan en Converge.

Charlie Adler - Our World Is Far More Chaotic Than We DreamedTracklist:

 1. Breeding Grounds
 2. Choose Pure Illusion Instead Of Despair
 3. Amy
 4. Patterns
 5. Our World Is Far More Chaotic Than We Dreamed
 6. Fortunes Of Me
 7. The Old King Of The Road
 8. Drosera
 9. Frenzy Failed
 10. How To Capture Flames
 11. We Bring Stilleto’s Into Your Home
 12. The Prepared Mind

Line-up:

 • Wouter – vocals
 • Johan – guitar
 • Roel – guitar
 • Harold – bass
 • Niek – drums

Links: