Chaos Synopsis – Gods Of Chaos

Gods Of Chaos is  Chaos Synopsis’ vierde album. Het vorige (Seasons Of Red) werd niet besproken maar het album uit 2013, Art Of Killing, mocht ik wel recenseren. Ik refereerde daarin aan Slayer en ook op dit album is dat een belangrijke inspiratiebron geweest.

Hierbij is dit het duidelijkst bij het drumwerk van Friggi MadBeats. Hij heeft duidelijk goed naar Dave Lombardo geluisterd: wanneer er een groovende riff wordt ingezet, ondersteunt hij deze met een lekker stuwend ritme. Zijn voetenwerk, en dan me name de dubbele bass, verdient daarbij extra aandacht want de snelheden die hij haalt zijn niet misselijk. Waar opener Raising Hell al niet misselijk is, doet hij er in het daaropvolgende Storm Of Chaos nog een tandje bovenop. Gelukkig weet hij dit over de volle lengte van het album vast te houden.

Het gitaarwerk bevalt opvallend veel melodie, zowel in de riffs als in de solo’s. Chaos Synopsis produceert daarmee een album welke bolstaat van een lekkere mix van death- en thrashmetal en gemakkelijk de vergelijkingen aankan (en doorstaat!) van willekeurig welke band uit een van deze genres.

Gods Of Chaos is een album dat je direct vanaf de eerste noten aangrijpt en ver boven de middelmaat uitsteekt. Het is te hopen dat deze Braziliaanse band internationaal door gaat breken. Aan de kwaliteit van Gods Of Chaos zal het niet liggen.

Score:

84/100

Label:

Black Legion Productions, 2018

Tracklisting:

 1. Raising Hell
 2. Storm Of Chaos
 3. Black God
 4. Serpent In Flames
 5. Opposer Of Gods
 6. The Beast That Sieges Heaven
 7. Sixteen Scourges
 8. Badlands Terror
 9. Gods Of Chaos
 10. Cross Over Brazil (Terrordome cover)

Line-up:

 • Jairo Vaz – Vocalen, basgitaar
 • Luiz Ferrari – Gitaar
 • Diego Sanctus – Gitaar
 • Friggi MadBeats – Drums

Links: