Chaos Dei – Arising From Chaos

Chaos Dei – Arising From Chaos
Totalrust Music, 2012

Wellicht is het vanwege de grote scheidingsdrang en de projectzucht dat er zoveel gedebuteerd wordt. Ook deze keer begint een Franse band aan zijn avontuur. Chaos Dei, een duo, van wie drummer Turannos misschien een belletje doet rinkelen. Hij geeft normaal het ritme aan bij de Franse doomband Ataraxie. Geheel anders gaat het er aan toe bij Chaos Dei, een black metal-band.

Weinig opzienbarends op het eerste gehoor bij deze band. Geen doldwaze capriolen, geen übernecrotische, rauwe geluidsvezels, geen Satanische bezetenheid. Alle ironie daargelaten, dit is vrij kleurloze black metal met een vrij alternatieve Franse aanpak. Geen typisch hersenloos gerag maar alternatief klinkende dissonantie, een vreemdsoortige opbouw en een lawaaierige rocksound die enige vorm van melodie toelaat in een haast lo-fi omgeving. De vocalen zijn omhuld door een parlofoon-effectje, net niet sterk genoeg om het Inspector Clouseau-accent weg te nemen. Tip: volgende keer gewoon in het Frans gaan.

Na een aantal luisterbeurten begint het progressieve karakter van deze band steeds meer door te dringen en wordt het “kleurloze” stukje bij beetje minder storend. Of het voldoende is om veel luisteraars te lokken weet ik niet, het aanbod is groot in het Franse departement. Wie geen genoeg kan krijgen van post/pro- gedoe uit het land van lavendel en zonnebloem moet maar eens zijn stoutste schoentjes aantrekken.

Chaos Dei

Tracklisting:

  1. Metallic Heart

  2. And Your Steles Will Burn
  3. Deepless

  4. Saint Dawn

  5. A Decalent Belief

  6. Black Devotion

  7. Raped Goddess

  8. Arising from Chaos

Line-up:

  • Turannos – Drums, Synthesizer

  • Eurynome – Vocals, Guitars, Bass

Links: