Chaos – All Against All

Een land dat ik persoonlijk niet snel associeer met metal is India. Al liet destijds het succes van de live registratie Flight 666 zien hoe onterecht dat was, toen het in de hitlijsten alle Bollywood releases voorbijstreef naar een nummer-één-positie.

Het zijn nu de thrashers van Chaos die me bewijzen dat ook in dat land serieus metaltalent  aanwezig is. Transcending Obscurity brengt met All Against All het tweede album van Chaos uit, nadat eerder Violent Redemption werd uitgebracht in 2013. Van begin tot eind laten de heren op deze schijf een energieke portie thrash metal horen, waarbij uit de vaatjes is getapt van bands als Slayer, Overkill en Death Angel en waarbij soms ook nog een flinke Pantera-groove in nummers wordt verwerkt.

Vanaf de opener The Great Divide word ik weggeblazen door een opgefokt salvo aan geweld, waarbij old school thrash metal wordt verenigd met een meer crossover-geluid. Daarover worden ook nog even de agressieve vocalen van JK op venijnige wijze uitgespuugd. Rustmomenten kent All Against All niet, met uitzondering van afsluiter The Escape.

Deze Indiase heren laten zien wat ze in hun mars hebben en dat doen ze op een ronduit overtuigende wijze. Met name gitarist Nikhil laat zijn invloeden ijzersterk doorschemeren. Wie echter bang is voor een halfbakken rip-off van de genoemde bands, kan ik geruststellen. Want deze gasten weten wat ze doen!

Score:

78/100


Label:

Transcending Obscurity, 2017

Tracklisting:

 1. The Great Divide
 2. The Inevitable Genocide
 3. All Against All
 4. Indoctrination
 5. Death To The Elite
 6. The Enemy
 7. Patrons Of Pain
 8. Asylum
 9. Portait In Blood
 10. The Escape

Line-up:

 • JK – Vocalen
 • Nikhil – Gitaar
 • Vishnu – Bas
 • Manu – Drums

Links: