Cerebrum – Spectral Extravagance

Cerebrum – Spectral Extravagance
Lacerated Enemy Records, 2009

Cerebrum is een in 2002 gevormde band bestaande uit onder andere de zanger van The Circle of Zaphyan en drummer George Kollias, meest bekend als drummer van Nile.

In tegenstelling tot cd’s van The Circle of Zaphyan steekt dit debuutalbum; Spectral Extravagance, technisch gezien, beter in elkaar. De band is dan ook een technical death metal-band en dat verklaart een hoop. Ze hadden alleen één probleem. Live zouden ze niet kunnen spelen aangezien Mike Papadopoulos op de plaat zowel de gitaar als de basgitaar heeft ingespeeld. Dit werd opgelost toen ze, eind 2009, bassist George Skullkos erbij haalden.

Zoals ik al eerder vertelde is het een vrij technisch gecomponeerde cd. Mede door de goede zanglijnen en duidelijke articulatie van de zanger komt alles prima uit de verf. Vooral openingsnummer Fragments Of Illusion slaat meteen goed aan.

De schijf brengt je steeds elementen die nog niet voorbij zijn gekomen, zoals een stukje clean gitaarspel of keiharde double bass drums. Voor mensen die van death metal met weerzinwekkende breaks, melodische tussenstukjes en toch een goed vullend geheel houden is Cerebrum zeker een aanrader!

Tracklisting:

Cerebrum - Spectral Extravagance albumhoes large

 1. Fragments Of Illusion
 2. Scatter-Brain
 3. Pattern Of Fear
 4. Intolerable Ado
 5. Epiphysis Thrive
 6. Edge Of Parallel Circles
 7. Beyond Imagination
 8. Thorns Of Weakness
 9. Salvia Divinorum
 10. The Prologue Of Completion
 11. Shreds Of Remains

Line-up:

 • Apollon Zygomalas – Vocals
 • Jim Touras – Guitar
 • Mike Papadopoulos – Guitar, Bass
 • George Kollias – Drums

Links: