Celestial Wolves – Wood For Wood

Celestial Wolves – Wood For Wood
Dunk Records, 2013

Celestial Wolves is een nieuwe Belgische postrocksensatie die het momenteel zelfs al weet te brengen tot in Engeland. Toch is de band nog piepjong, al merk je dat nauwelijks door de ervaring die deze heren lijken te bezitten en de manier waarop ze op elkaar zijn ingespeeld. Wood For Wood is hun debuut en goed voor een klein uur aan zoetigheid voor de fans van het genre.

De band brengt het allemaal instrumentaal, wat naar mijn gevoel ook de wijze is waarop je dit genre moet brengen. Dat maakt dat het verhaal des te meer overtuiging moet bevatten om een uur lang te kunnen vullen en Celestial Wolves slaagt daar meer dan behoorlijk in. Een schitterende wisselwerking tussen atmosferische drukkracht en rustpunten die op tintelende en hoogstaande wijze weer opbouwen naar niet overdreven climaxen. Een verhaal dat geen woorden behoeft, buiten misschien even wat meer mysterie door de gesproken samples op COBE.

Post-rock moet in je bloed zitten en het zit duidelijk in het bloed van deze Belgische wolven. Celestial Wolves mag van mijn part eens samen op een affiche geplaatst worden met toppers als Mono, maar met dit debuut mist het misschien nog net iets aan gevoel in de opbouw om hiermee vergeleken te worden. Toch is dit een band vol potentieel die het op schitterende wijze weet te brengen. Nog wat meer durf en creativiteit en dit kan wel eens één van de Belgische grootheden worden.

Tracklisting:

Celestial Wolves - Wood For Wood

 1. Persistent Vegetative State
 2. Until The Day Dawns and The Shadows Flee Away
 3. COBE
 4. You Have A Watch. We’ve Got Time
 5. Seagulls & Elephants
 6. Corporal Wojtek
 7. Silent Noise
 8. Cordillera

Line-up:

 • Dieter Verbeken
 • Johannes De Groeve
 • Joris De Bolle
 • Mathieu Pollyn
 • Wouter De Bolle

Links: