Celeb Car Crash – Ambush!

Celeb Car Crash – Ambush!

Anstreet Records, 2013

Als je niet beter zou weten en enkel op de muziek, het geluid en de looks van Ambush! en diens vertolkers Celeb Car Chrash zou afgaan zou je denken dat we hier van doen hebben met het zoveelste poppy rock-bandje uit de Verenigde Staten. Niets is echter minder waar. Celeb Car Chrash is een Italiaanse band. Pluspunten voor het verdoezelen van dat gegeven.

Ambush! staat vol catchy rockers die worden gekenmerkt door puntig gitaarwerk en melodieuze refreinen. Niets aan de hand-rock die het vooral over de grote plas goed doet. In Europa lopen wij wat minder achter dit soort veredelde popmuziek aan, maar dat doet niet af aan het gegeven dat Ambush! een prima plaatje is.

Hoogte- dan wel dieptepunten kent de plaat niet. Het is allemaal keurig verzorgde zomerse West Coast-rock waarmee de band keurig binnen de lijntjes kleurt. Het niveau is constant en aardig is de Beatles-cover I’m The Walrus. Het origineel vind ik niet te pruimen, maar de Italiaanse herbewerking past prima binnen de kaders die Celeb Car Chrash gebruikt. Liefhebbers van iets ruiger werk dan bands als 3 Doors Down leveren kunnen wel iets met Ambush!. Prima debuut.

Tracklisting:
cc

 1. Floating
 2. Dead Poets Society

 3. Celeb Car Crash

 4. Tied Up

 5. Get More

 6. Blinded By The Light

 7. Jerk

 8. Something Wrong About Him

 9. Dorothy

 10. I Wear Black ’cause I’m Blue

 11. The Runaways

 12. I’m The Walrus

 13. Bushido

Line-up:

 • Nicola Briganti – Lead Vocals and Guitars
 • Carlo Alberto Morini – Guitars and Backing Vocals
 • Michelangelo Naldini – Drums
 • Simone Benati – Bass

Links: