Caronte – Yoni

De eerste cyclus van zeven jaar, vooral gewijd aan Thelema en Sjamanisme, is met het derde album Yoni voltooid, aldus de heren van het Italiaanse Caronte. Het is maar even dat u het weet. De hoogste tijd voor een pruttelend potje stonerdoom met occulte teksten dus.

Waar bij de voorgaande EP Codex Babalon de verrassing er wel een beetje af was en het gevaar van eentonigheid ernstig op de loer lag, weet Yoni toch relatief fris, voor zover dit mogelijk is in dit genre, voor de dag te komen. Dat heeft zeker te maken met een grotere variatie in de nummers, zonder nou direct uit de bocht te springen. Wat meer breaks, enkele subtiele tussenstukjes en wat meer soleerwerk maken dit album zeer goed genietbaar. Een relatief “snel” startend nummer als Ecstacy of Hecate is daar een heel duidelijk voorbeeld van. De lekkere huilerige zang staat ook ietsje meer vooraan in de mix, waardoor het album net wat makkelijker beluisterbaar is dan het voorgaande werk. Niet dat het nu lichtvoetig is geworden, want het logge en lage baswerk zorgt er nog steeds voor dat je lekker meegezogen kan worden in standje rustige headbang zeg maar.

Liefhebbers van stoner en doom kunnen Yoni met een gerust hart aanschaffen. Of beter gezegd, aanschaf is eigenlijk verplicht.

Score:

84/100

Label:

Ván Records, 2017

Tracklisting:

 1. ABRAXAS
 2. Ecstasy of Hecate
 3. Promethean Cult
 4. Shamanic Meditation of the Bright Star
 5. TOTEM
 6. The Moonschild
 7. V.I.T.R.I.O.L.

Line-up:

 • Dorian Bones – Zang
 • Tony Bones – Gitaar
 • Henry Bones – Bas
 • Mike de Chirico – Drums

Links: