Caronte – Church of Shamanic Goetia

Caronte – Church of Shamanic Goetia
Ván Records, 2014

Het Italiaansche gezelschap Caronte wist in 2012 aangenaam te verassen met het debuutalbum Ascension, middels een prima mix tussen stoner en doom. Twee jaar later, nadat er eerder nog een split-EP verscheen met Doomraiser, is de band terug met de opvolger Church of Shamanic Goetia.

Wat na een luisterbeurt al opvalt, is dat de nummers gevarieerder zijn dan op het debuutalbum. Zo is er deze keer voldoende ruimte voor gitaarsolo’s en is bevat het nummer Wanka Tanka Riders overduidelijke Motörhead-invloeden. Minder geslaagd bij de variatie zijn de blackmetalscreams gedurende een groot deel van het nummer The Sulpher Shaman, wat muzikaal gezien wel tot het beste nummer van het album zou kunnen worden gerekend, dus eigenlijk extra jammer dat juist daar die screams gebruikt worden. Op het vijf minuten durende Black Mandala na klokken de nummers ruim over de acht minuten, maar dit is nergens te lang. Je wordt er gewoon lekker in meegezogen.

Een prima vervolgalbum dus, met beduidend meer variatie dan het debuut. Daar staat tegenover dat het gitaargeluid ietsjes ondergesneeuwd is in de mix en de screams nou niet echt een aanwinst zijn. Daarom is de eindscore maar net iets hoger dan de vorige keer.

Tracklisting:
Caronte – Church of Shamanic Goetia

 1. Maa-Kheru’s Rebirth
 2. Hanblecheyapi
 3. Wanka Tanka Riders
 4. Temple of Eagles
 5. The Sulphur Shaman
 6. Black Mandala
 7. Left Hand Voodoo

Line-up:

 • Dorian Bones – Zang
 • Tony Bones – Gitaar
 • Henry Bones – Bas
 • Mike De Chirico – Drums

Links: