Caronte – Ascension

Caronte – Ascension
Lo-Fi Creatures, 2012

Op Facebook heb je een hoop doom metal-vriendengroepen, waarin fans en bands vooral muziek posten. Uiteraard zit daar veel bekends tussen, maar soms word je aangenaam verrast door een voor jou nog onbekende band. Caronte uit Italië is er zo één. Na het gelegde contact en 15 euro in een envelop opgestuurd te hebben, had ik een week later hun gesigneerde cd Ascension in huis.

In 2011 was het eerste wapenfeit van deze band de EP Ghost Owl, welke helaas niet meer verkijgbaar is. Nu hebben ze dan een volledig album uitgebracht met de titel Ascension. Deze cd ronkt en doomt van het begin tot het einde. De zang is enigzins klagend en galmend, de bas en slaggitaar staan lekker lomp en laag gestemd in de mix. Vanwege het ietwat uptempo van de songs, schurkt de muziek licht tegen de stoner aan. Puntje van kritiek is wel, dat de eerste vijf songs qua tempo zo’n beetje hetzelfde zijn en het ook wat op elkaar lijkt. Op de laatste twee tracks gaat het tempo wat omlaag en hebben deze songs een duidelijk eigen smoel. Maar het blijft ten alle tijden lekker zwaar.

Italië heeft klaarblijkelijk nog meer doombands, die nog niet bekend zijn aan het grote publiek. Hoog tijd voor bands en labels om daar verandering in te brengen, want bands als Caronte verdienen het gewoon om opgemerkt en gehoord te worden.

Tracklisting:
Bandnaam - Album

 1. Leviathan
 2. Ode to Lucifer
 3. Sons of Thelema
 4. Horus Eye
 5. Black Gold
 6. Solstice of Blood
 7. Navajo Calling

Line-up:

 • Dorian Bones – Vocals
 • Tony Bones – Guitars
 • Henry Bones – Bass
 • Mike de Chirico – Drums

Links: