Carnal Desecration – Sacrificial Death

Carrrrrrnal Desecrrrrration. Belgische brouwer van black en death metal, uit Antwerpen. Vier jaar anciënniteit onder deze banner, maar de bandleden haalden heel wat jaren binnen in de sector via bands als Warbeast Remains, Suhrim en Battalion. Sacrificial Death is de debuutplaat van deze heren.


Het komt een beetje van overal. Uit Zweden, uit Polen, uit Nederland en Amerika. De invloeden die terugkomen doen je regelmatig aan andere bands denken. Blackdeath uit Polen genre Azarath, lekkere oldschool grooves à la Dismember/Grave, satanische Vital Remains vibes… te veel om op te noemen. Sinister, Altar en Consolation (voor onze Nederlandse lezers) zullen mogelijk ook een belletje doen rinkelen. Naast de grimmige blackened death zit er ook heel wat onderliggende deathrash verborgen, wat de headbangbaarheid in grote mate uitbreidt. Dat laatste heeft zeker te maken met de voorgeschiedenis van de leden van deze band, die van verschillende markten thuis zijn. Het leidt tot een aangename cocktail van extreme genres, die toch voldoende ruimte laat om fysiek op los te gaan en effectief naar de teksten te luisteren die voldoende verstaanbaar zijn zonder tekstboekje. Daarnaast komt her en der een gitaarlijn langs met een vorm van melodie (Sacrificial Death) en tremolo gezwindheid die netjes contrasteert met de brute baldadigheid van drumbeest Sam.

Twaalf nummers, goed voor dik veertig minuten goed verteerbare death metal, oldschool en aangelengd met black en thrash. Het groeiende Belgische label Necktwister doet er goed aan dergelijke bands uit te brengen, ik kan me niet inbeelden dat hier veel mensen moeilijk over gaan lopen doen. Een plaatsje op Alcatraz 2023 lijkt me nu al op zijn plaats, t-shirts met doodskoppen en weinig subtiele deathmetalclichés moeten dringend meer vertoond worden. Ik reken op onder andere Carnal Desecration om hier voor verantwoordelijk te zijn.

Luistertips: Sacrificial Death, Spawn of Dis, Suffering Eternal en Carnal Desecration. 

Score:

80/100

Label:

Necktwister , 2022

Tracklisting:

1. Dark Presence
2. Suffering Eternal
3. Thrive in Apathy
4. Sacrificial Death
5. Rites of the Necromancer
6. Spawn of Dis
7. Fear Made Flesh
8. Maschalismos
9. S-21
10. Unholy Immortality
11. Perennial Curse
12. Carnal Desecration

Line-up:

  • Timmy De Beukeleer – Gitaar
  • Pieter Van de Putte – Gitaar
  • Kristof Hectors – Bas, keel
  • Sam Vanhove – Drums

Links: