Cardinals Folly – Our Cult Continues!

Cardinals Folly – Our Cult Continues!
Shadow Kingdom Records, 2014

In 2004 is deze obscure Finse doomband onder de niet bijster originele naam The Coven begonnen. Na de naamswisseling naar Cardinals Folly in 2008 zijn we na twee EP’s , een debuutalbum en een verzamelaar toe aan studioalbum nummer twee met de veelzeggende titel Our Cult Continues!

Een cultband is Cardinals Folly zeker. Ook één, die het de luisteraars bepaald niet gemakkelijk maakt. Denk hierbij aan het donkere en enigszins galmende stemgeluid van bandleider M. Karnstein en het niet al te traditionele bas en gitaargeluid waarbij nadrukkelijk het glijden over de snaren te horen is. Na een wel erg lang intro opent Morbid Glory met een apart, bijna vrolijk klinkende gitaarmelodie, ondersteund door upbeat drumwerk van de nieuwe drummer Sebbath Lindberg. Halverwege gaat het tempo dan omlaag en krijgen we alsnog een lekker stukje doom te horen. Dat geldt zeker voor Walvater Unveiled waar in tegenstelling tot de meeste andere nummers het tempo niet (af en toe) omhoog gaat. Jammer dat er niet meer van dit soort nummers op dit album staan. Neemt niet weg dat dit best een interessant album is, als je er de tijd voor neemt. Compliment trouwens voor de mooie hoes.

Een album dus voor de geduldige doomliefhebber die wel in is voor niet al te hapklare broken. Diegene zal dan ook wel blij zijn om te vernemen, dat een nieuwe EP ook al in de maak is. Deze cult gaat voorlopig nog wel wel verder!

Tracklisting:
Cardinals Folly – Our Cult Continues!

 1. Chant of Shadows
 2. Morbid Glory
 3. The Black Baroness
 4. Our Cult Continues!
 5. Sighisoaran
 6. Walvater Unveiled
 7. The Lover’s Crypt
 8. Fallout Ritualist

Line-up:

 • M. Karnstein – Zang, Bas
 • Juho Kilpelä – Gitaar
 • Sebbath Lindberg – Drums

Links: