Carcharodon – Roachstomper

Carcharodon – Roachstomper
Altsphere, 2013

Het Franse Altsphere stuurt zo nu en dan netjes wat promo’s, met wisselend resultaat. Het tweede album van het Italiaanse Carcharodon is één van de nieuwste releases. Waar de termen qua metal je natuurlijk weer om de oren vliegen, zo is het sludge, rock & roll, southern, stoner, of gewoon zoals het debuut al heette: Macho Metal.

Denk in de richting van Crowbar maar dan een slag minder log met, jawel, een hele rits aan southern metal-invloeden. Hoe valt dat nou beter te illustreren als met een nummer als Beaumont,Tx waar er samples voorbij komen waarop een texaan spreekt en ook de mondharmonica voorbij komt. Of misschien nog beter Marylin Monrhoid dat nog het meeste klinkt als country met een dosis speed. De mix met de logge riffs werkt verbazingwekkend goed, maar bevalt mij het beste in de langzamere stukken. Een andere vergelijking die in mij opkomt is Volbeat met een onsje meer metaal.

Mochten de voorgaande vergelijkingen je aanspreken dan is dit prima geproduceerde en ingespeelde plaatje precies wat je kan gebruiken.

Carcharodon
Tracklisting:

 1. Stoneface Legacy
 2. Pig Squeal Nation
 3. Adolf Yeti
 4. Beaumont,Tx
 5. Jumbo Squid
 6. Marylin Monrhoid
 7. Chupacobra
 8. Burial in Whiskey Waves
 9. Alaska Pipeline
 10. Voodoo Autopsy
 11. The Sky Has No Limits

Line-up:

 • Dr. Pixo The Mania – Vocals, Bass
 • Zack Condor – Drums
 • Max – Guitars
 • Bodge – Guitars, Backing Vocals

Links: