Cantique Lépreux – Sectes

Uit Canada, Quebec komt dit drietal, Cantique Lépreux. De bassist, Matrak, kennen we van zijn werk in Délétère en Forteresse. Eisenwald, een Duits label, brengt deze EP uit. Een EP die de opvolger is van het album Paysages Polaire uit 2018. Mede gezien mijn voorliefde voor de Franse en ook Canadese school, betreft black metal wel te verstaan, klopt mijn hart al wat sneller. Vaak heeft de Canadese black metal iets ijzigs, iets priemend in zich. Soms heeft het wel eens verwijzingen of raakvlakken met de black metal die gemaakt wordt op het Europese vasteland, meer nog deze afkomstig uit het Hoge Noorden, Finland om precies te zijn. Waar Délétère ook al verkoos deze weg op te slaan, moet het ons niet verbazen dat, bij een eerste luisterbeurt van deze EP, Sectes, hetzelfde gevoel naar bovenkomt.

Sacremente De La Vengeance is een ware blackmetalhymne. Naast razende blastpartijen, is het nummer ook voorzien van heel wat vocale variaties en schuwen de drie heren, het weven van een melodisch tapijt tegen de koude, niet. Het aansluitende, Le Repair Des Anges Galeux, kent ook weer die typische spanningsbogen die we reeds hoorden in menig blackmetalwerk van vooraan de jaren ’90.

Opzwepend, kletterend en tegelijk smerig en ranzig komt Lune Défroquée voorbij razen. Een wat scherpe, iele leadlijn leidt je wat af van de basispartijen, nochtans probeert Blanc Feu je wel bij de les te houden door nu en dan uit te halen met een hoge scream. Coterie, het laatste nummer al weer, moet in zijn glorie niet onderdoen voor de bovenstaande nummers. Luister hier dan vooral naar de afwisseling tussen de blastbeat en de rollende dubbele basthema’s.

Rasperige, raggende blackmetalschijf. Ondanks het feit dat dit kortdurend meesterwerkje reeds online te vinden en te beluisteren is, adviseer ik jullie toch om ook te gaan voor de cassette, de LP of de mini – CD.

Label:

Eisenwald Records, 2021

Tracklisting:

  1. Sacremente De La Vengeance
  2. Le Repair Des Anges Galeux
  3. Lune Défroquée
  4. Coterie

Line-up:

  • Cadavre – Drum
  • Blanc Feu – Gitaar, zang, keyboard
  • Matrak – Bas

Links: