Cantar – Crypt Of The Absurd

Cantar is een Franse band die slechts kort in de underground actief was. De groep schopte het tot een promo in 1993. Destijds werd die in eigen beheer en op cassette uitgebracht. Bijna dertig jaar later komt er een cd uit op het – eveneens Franse – Chaoscibel label. Deze heruitgave is de eerste release op het label en tevens verkrijgbaar bij The Ritual Productions.

De nummers op deze release zijn nagenoeg dezelfde als op de promo. Enkel het intro is achterwege gelaten. Aan het oorspronkelijke geluid is niet gesleuteld. Daardoor klinkt Crypt Of The Absurd als een achterhaald ding. Het wordt duidelijk dat de drie heren best weten hoe je een goed deathmetalnummer in elkaar draait. Voor de muzikale invloeden is stevig leentjebuur gespeeld bij Death en Possessed en dat levert best goede nummers op.

Met name de gitarist weet er een paar aardige riffs en meer dan goede solo’s uit te persen. De drummer ramt de boel redelijk strak aan elkaar en de grunt, soms gedubbeld met een scream, is (zeker voor die tijd) best origineel te noemen. Het grootste euvel is en blijft de matige kwaliteit van de opnames. Jammer dat er niet voor is gekozen deze naar de huidige maatstaven te bewerken. Nu is de enige opname van Cantar in deze heruitgebrachte vorm niet meer dan een hebbeding voor liefhebbers van old school death metal.

Label:

Chaoscibel Records/The Ritual Productions, 2022

Tracklisting:

  1. Cantar
  2. Memories Of Amnesia
  3. The Nothingness Bearer
  4. Growth Of Sickness
  5. Outro

Line-up:

  • Jérôme Summer – Zang, basgitaar
  • Christophe Rémy – Gitaar, zang
  • Daniel Hudring – Gitaar
  • Daniel Falkenstein – Drums

Links: