Canker – Physical

Canker – Physical
Xtreem Music Records, 2014

Canker, een band met een nogal ongelukkig gekozen bandnaam als je het mij vraagt. Op de dag dat ik dit schrijf heb ik iemand weggebracht die de ongelijke strijd tegen deze ziekte heeft verloren. Maar goed, de muzikale variant daarvan dan. Op Phyisical wordt de eerste cd in geremasterde versie uitgebracht met op de tweede schijf de eerste twee demo’s uit ’90 en ’91. Voor de puristen: Colin Richardson deed de productie en Tomas Skoksberg is verantwoordelijk voor de mix.

Voer voor de fans van Canker, deze cd. De nummers zijn opgenomen in 1994 en klinken, twintig jaar na dato, gedateerd. Vrij middelmatige riffs en dito zanglijnen. Het wil niet lukken om het spannend te laten klinken. Daarbij zijn de nummers vaak iets aan de lange kant zonder dat er nog iets nieuws voorbijkomt danwel iets spannends gebeurt.

De demo-nummers zijn ongetwijfeld collector-items geworden en daarmee moeilijk te verkrijgen. De fans zullen blij zijn met deze re-release om het overzicht compleet te hebben. Ben je een fan, of ken je er een, dan heb je een mooi cadeau voor onder de boom. Het zal in goede aarde vallen. Alle anderen kunnen dit product laten liggen

Canker - Physical

Tracklisting Disc 1:

 1. Intro
 2. Inquisition
 3. Opus Death
 4. Obliteration
 5. Big Shit
 6. Canker
 7. Dark Destiny
 8. Torture
 9. Physical

Tracklisting Disc 2:

 1. Evil Attack (Demo ’91)
 2. Torture (Demo ’91)
 3. Opus Death (Demo ’91)
 4. Hardcore (Demo ’91)
 5. Physical (Demo ’91)
 6. In my Brain (Demo ’90)
 7. To Die (Demo ’90)
 8. Torture (Demo ’90)
 9. Hardcore (Demo ’90)
 10. Evil Attack (Demo ’90)
 11. Physical [Demo ’90)

Line-up:

 • Miguel Hernández – Vocalen, gitaar
 • Ramón Astorga – Gitaar, vocalen
 • Juan Miguel Lozano – Basgitaar, vocalen
 • Miguel Robles – Drums

Links: