Cane Hill – Too Far Gone

Cane Hill, vernoemd naar een voormalig psychiatrisch ziekenhuis in Londen, is een Amerikaanse metalcoreband uit New Orleans. De band is sinds 2011 actief en Too Far Gone is het tweede album van de band.

Het album start sterk met het opzwepende titelnummer. De openingsriff doet terugdenken aan Pantera ten tijde van The Great Southern Trendkill, maar als het refrein eenmaal begint zijn we weer helemaal terug bij de metalcore uit de jaren ’00.

Na het agressieve openingsnummer schakelt de band een versnelling terug. Op Lord Of The Flies en Singing In The Swamp ligt de focus meer op melodie en groove. Hier laat zanger Elijah Witt horen een dynamische zanger te zijn die moeiteloos wisselt tussen cleane vocalen en growls. Deze dynamiek komt helemaal goed tot uiting op het donkere en stemmige Erased. Hier doet de band met een beetje goede wil denken aan A Perfect Circle. Eén van de hoogtepunten van het album.

Na vier sterke nummer zakt het album in met Why?, een nummer met aardige momenten maar als geheel te zwak. Daarna revancheert de band zich echter uitstekend, om te beginnen met het swingende It Follows dat doet denken aan White Zombie en het tweede hoogtepunt van het album is. Ook op de navolgende nummers laat de band zich van zijn beste kant horen. Too Far Gone gaat alleen als een nachtkaars uit met het afsluitende The End. Why? en The End zijn echter smetjes op een verder uitstekend album.

Score:

78/100

Label:

Rise Records, 2018

Tracklisting:

 1. Too Far Gone
 2. Lord of Flies
 3. Singing in the Swamp
 4. Erased
 5. Why?
 6. It Follows
 7. Scumbag
 8. Hateful
 9. 10¢
 10. The End

Line-up:

 • Elijah Witt – Zang
 • James Barnett – Gitaar
 • Ryan Henriquez – Bas
 • Devin Clark – Drums

Links: