Cancervo – 1

In het noorden van Italië ligt een dorpje met de naam San Giovanni Bianco. Het ligt in een gebied dat rijk is aan traditie en populaire legendes. Niet ver van dit dorp ligt de berg Cancervo midden in een vallei. Gecharmeerd en geïnspireerd door de vertellingen van een wezen dat half hond en half hert is, besloten drie lokale jongens een psychedelische rockgroep te starten en vernoemden zichzelf naar de betreffende berg.

Het resultaat is 1, want zo hebben ze hun debuutalbum genoemd. Het overgrote deel van de muziekliefhebbers wil graag alles in een hokje gestopt hebben, dus heb ik een een mooi hokje in elkaar gezet voor instrumentale, psychedelische stoner doom.

Veel distortion, feedback en na-galm domineren de nummers van Cancervo. Aangezien het instrumentaal is, kun je de muziek voor zich laten spreken. De kracht zit hem in het herhalen, moeten ze gedacht hebben. In elk nummer komen de riffs veelvuldig voorbij maar toch heeft het iets progressiefs. Als je heel goed luistert, kun je toch nuanceverschillen horen in de gespeelde partijen.”Zo word je meegetrokken in de folklore van het gebied. Naar de mystieke bergen (‘Aralalta’), de stromende rivier (‘1987’), wildvuur (‘Cancervo’), de dodelijke galerij (‘Darco’) en een schemerig dorp (‘Averara’).” Hier aan toegevoegd is SWLABR, een instrumentale versie van een nummer van de Engelse rockband Cream.

De openingstrack Cancervo werd gekozen als vertegenwoordiger van het album. Zware riffs zoals uit de jaren ’70 van de vorige eeuw, vermengd met hedendaagse psych-rock en doom.

Het hele album staat vol met dit soort bombastische stoner doom nummers. Het is lastig om veel duidelijker te zijn dan dit. De muziek is waar het hier om draait.

Laat Cancervo je meenemen langs schilderachtige landschappen en geniet van de lokale mythen en legenden.

Score:

80/100

Tracklisting:

  1. Cancervo
  2. Averara
  3. Aralalta
  4. Darco
  5. SWLABR
  6. 1987

Line-up:

  • Niet bekend

Links: