Cancerous Womb – It Came to This

Wie Schotse metal denkt, denkt Alestorm. Het is vreemd hoe de wereld in elkaar zit. Cancerous Womb uit Edinburgh bewijst evenwel dat er boven de muur van Hadrianus ook nog ‘echte’ metal gemaakt wordt. Op vier nummers bewijst de band met It Came to This dat het niet alleen dronken piraten zijn die in Schotland voor het brutalere werk zorgen.

Zo beroemd als die vrolijke collega’s gaat Cancerous Womb met deze EP evenwel niet worden. Daarvoor is hij te generiek en te weinig gestroomlijnd. De band speelt een mengeling van moderne death metal met grooves en breakdowns, met daarnaast passages die neigen naar grindcore. Op het toepasselijk getitelde Formless gaat Cancerous Womb zelfs all out wat betreft de grindcore, met 54 seconden muzikale razernij. Waarschijnlijk is dit de beste minuut van de plaat, ondanks dat hij totaal misplaatst is.

Slecht is het allemaal niet hoor, het gitaarwerk is professioneel, het vocale werk is lomp en agressief en de productie is op punt. Helaas voelt het allemaal een beetje op een hoopje gesmeten en dat maakt dat je je na vier nummers amper iets kan herinneren over It Came to This.

 

cancerous-wombLabel:

Grindscene Records, 2016

Tracklisting:

  1. The Shrieking of Idiots
  2. Formless
  3. Isolation Frenzy
  4. When All Is Said and Done

Line-up:

  • Paul Cook – drums
  • Mike Robertson – gitaar
  • Joe Mortimer – bas
  • Bernard – vocalen

Links: