Cameron – After Many A Summer

Cameron – After Many A Summer
Eigen Beheer – 2005

Cameron is een band uit de regio Utrecht die mij vanuit het niets verrast met deze vier nummers tellende mini. Het eerste wat opvalt is het mooi verzorgde hoesje (digipack). Dat is dus al een goede binnenkomer. Muzikaal maakt Cameron een combinatie van hardcore, metal, noise en emo. Als het dan perse in een hokje gestopt moet worden, dan houd ik het bij screamo.

De vier nummers op deze mini zijn qua opbouw en songstructuren niet erg bijzonder, maar stralen wel een bepaalde passie uit. Zanger Bob (die volgens de biografie er ook niks aan kan doen dat hij zo heet) heeft een gevarieerde, lekker smerige schreeuw/krijs, die af en toe wat aan Zao doet denken. De cleane zang klinkt minder prettig, dus dat mag hij van mij voortaan achterwege laten. Het tempo ligt over het algemeen niet al te hoog en het gitaarwerk is afwisselend melodieus, chaotisch en dissonant. Dit zorgt voor een afwisselende sound en je hebt dan ook niet het idee het allemaal al eens eerder gehoord te hebben. Iets wat bij eigen beheer-releases (van Nederlandse bands) nog wel eens wil voorkomen.

Opgenomen in de behoorlijke studio 195 (met producer Patrick Delabie) is After Many A Summer een aardige binnenkomer van deze band. Als de band zich in de toekomst wat meer op songwriting gaat richten en een eigen smoelwerk ontwikkelt kan het nog best wat leuks worden. Uitschieter op deze plaat is het laatste nummer genaamd Stagger Leaving Scratches. Dit nummer is lekker slepend en straalt de meeste emotie uit. In die trant doorgaan lijkt me dan ook een goede optie.

Cameron - After Many A SummerTracklist:

  1. New Highschool
  2. A Tale From Beyond The Horizon
  3. Full Throltte
  4. Stagger Leaving Scratches

Line-up:

  • Bob – vocals
  • Hayo – guitar
  • Stefan – guitar
  • Johan – bass
  • Menno – drums

Links: