Caligula’s Horse – In Contact

Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik tot voor kort nog nooit een noot muziek van het Australische Caligula’s Horse had gehoord. De band is toch al sinds 2011 actief en heeft podia gedeeld met bands als Opeth, Mastodon, The Dillinger Escape Plan, Protest The Hero, The Ocean, Twelve Foot Ninja, and Ne Obliviscaris. Met In Contact brengt de band alweer de vierde langspeler uit en het tweede album via InsideOut Music.

De modern klinkende progressieve rock die Caligula’s Horse op het nieuwste album laat horen, doet denken aan bands als Between The Buried And Me, Leprous en Haken. De muzikanten laten horen technisch zeer vaardig te zijn, waarbij de kunsten van gitarist Sam Vallen in het bijzonder opvallen. Gelukkig worden deze vaardigheden wel ingezet in dienst van de muziek.

De tien nummers op In Contact klinken bijzonder dynamisch. Djent-achtige riffs worden afgewisseld met met mooie melodieën, akoestische passages en sterke refreinen. Ondanks het progressieve karakter van de muziek klinkt het nergens ‘gezocht’. In Contact is een van de betere prog-releases dit jaar.

Score:

85/100

Label:

Inside Out Music, 2017

Tracklisting:

 1. Dream the DeadWill’s Song (Let the Colours Run)
 2. The Hands are the Hardest
 3. Love Conquers All
 4. Songs for No One
 5. Capulet
 6. Fill My Heart
 7.  Inertia and the Weapon of the Wall
 8. The Cannon’s Mouth
 9. Graves

Line-up:

 • Jim Grey – Zang
 • Sam Vallen – Gitaar
 • Adrian Goleby – Gitaar
 • Dave Couper – Bas, Zang
 • Josh Griffin – Drums

Links: