CAGE – Darker than black

CAGE – Darker than black
(Massacre Records, 2003)

4 CD’s lagen er dit keer in mijn bus. Even een ritje in de auto en even snel door alle vier heen luisteren dacht ik nog. Als eerste ging deze CD er in… en er niet meer uit. Hoe nieuwsgierig ik ook was naar de andere CD’s ik kon gewoon niet meer op de eject knop van mijn CD-speler drukken.

Darker in Black is de derde CD van deze Amerikaanse band uit San Diego, Florida. Als je van Priest houd (lees Painkiller album) dan ga je hier heel blij van worden. Powermetal in zijn puurste vorm. Hoewel het album met een sferisch intro begint (ietwat overbodig), beukt het daarna heerlijk los. Vette metalriffs, dubbele bass, tempowisselingen en een allejezus goede zanger. Deze zanger heeft rauwheid, kan hoog uithalen en af en toe zet hij de sfeer van een nummer extra aan met een soort van grunt.

Tracklist


 1. Darker Than Black
 2. Kill The Devil
 3. Chupacabra
 4. Blood Of The Innocent
 5. Eyes Of Obsidian
 6. Phladelphia Experiment
 7. March Of The Cage
 8. White Magic
 9. Door To The Unknown
 10. Secret Of Fatima
 11. Wings Of Destruction
 12. Chupacabra (spanish)

De riffs doen zoals ik zei erg aan het vroegere werk van Priest denken. Het gitaargeluid is lekker vet waardoor de riffs heerlijk uit je speakers knallen. Ik kan gewoon niks slechts verzinnen voor deze band. Misschien zijn de teksten wat cliche. Veel magic, duivels, bloed en destruction (eigenlijk ook niks mis mee dus ;-).

Misschien mis ik een vette gitaarsolo hier en daar. Maar het vette riffwerk en de krachtige zang doen je dit snel vergeten. Ik heb inmiddels al veel bands gehoord die dezelfde metal speelden als deze jongen, maar geen met een kwaliteit als op deze CD geleverd wordt. Trek je spijkerjas met Manowar rugpatch aan, doe je metalwrists om en zet je speakers op 10. Een musthave voor alle metal liefhebbers.

Line-up

 • Sean Peck – Vocals
 • Dave Garcia – Guitar
 • Anthony McGinnis – Guitar
 • Mikey Niel – Drums
 • Mike Giordano – Bass

Links: